Najnowsze artykuły
ArtykułyMilion euro dla pisarki i burza w branży. Nagroda „Aena de Narrativa“ rozpala emocje
LubimyCzytać5

- historia
- Biblioteka Myśli Współczesnej
- 2001-05-01
- 2001-05-01
Autor proponuje zwrócenie się w stronę XVIII stulecia, gdyż tam właśnie odnajdziemy idee, które z ufnością można zabrać ze sobą na drugą stronę mostu wiodącego do XXI wieku. Dzięki tym esejom łatwiej nam będzie zrozumieć, że przeszłość może udoskonalić naszą przyszłość.
Kup W stronę XVIII stulecia w ulubionej księgarnii
Oceny książki W stronę XVIII stulecia
65 użytkowników ma tytuł W stronę XVIII stulecia na półkach głównych- Chcę przeczytać 40
- Biblioteka Myśli Współczesnej 2
- Popularnonaukowe 1
- Studia v.2 1
- Poradniki, Popularnonaukowe 1
- Wiedza, nauka 1
Tagi i tematy do książki W stronę XVIII stulecia

Neil Postman
Neil Postman (1931 — 2003) was an American critic and educator. Postman received his B.S. from the State University of New York at Fredonia and his M.A. and Ed.D. from Columbia University. He was the Paulette Goddard Chair of Media Ecology at New York University and chair of the Department of Culture and Communication. His pedagogical and scholarly interests included media and education, as can be seen in many of his seventeen books, including Amusing Ourselves to Death (1985),Conscientious Objections (1988),Technopoly: The Surrender of Culture to Technology (1992),and End of Education (1995). Postman died in 2003 of lung cancer.

OPINIE i DYSKUSJE o książce W stronę XVIII stulecia
Poza interesującym rozdziałem o wychowaniu i edukacji dzieci nie ma tu nic ciekawego. Większość to wręcz bezwstydne chwalenie się oczytaniem, z którego to chwalenia się niewiele wynika...