Misia i jej mali pacjenci. Ulubione przygody

- literatura dziecięca
- Misia i jej mali pacjenci
- 2017-11-08
- 2017-11-08
"Misia i jej mali pacjenci. Ulubione przygody" to 3 w 1 - zbiór opowiadań z trzech pierwszych części serii. Znajdziecie tam historie z książki: "Weterynarz z Lipowej Kliniki", "Niespodziewani goście", "Deszczowy pacjent".
Kup Misia i jej mali pacjenci. Ulubione przygody w ulubionej księgarni
Oceny książki Misia i jej mali pacjenci. Ulubione przygody
36 użytkowników ma tytuł Misia i jej mali pacjenci. Ulubione przygody na półkach głównych- Przeczytane 16
- Przeczytane książki 1
- Chcę kupić 1
- KONTYNUACJE (już są!) 1
- MUSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ!!!! 😂😊😊🤗👏🏻👏🏻 1
- 2020 1
- Seryjne 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Misia i jej mali pacjenci. Ulubione przygody
Misia to urocza 7-latka, która prowadzi własną klinikę weterynaryjną w domku na drzewie. Dziewczynka pomaga chorym zwierzętom, a dzięki temu, że posiada niesamowity dar - potrafi rozmawiać ze zwierzętami, dokładnie wie co dolega jej pacjentom! To sekret, zna go jedynie dziadek Tadzio i jej przyjaciel pies Popik, który wspiera ją w niesieniu pomocy.
Seria Misia i jej mali pacjenci to wzruszające, urocze i pełne ciepła historie, które na długo zostaną w pamięci ♥️
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSeria Misia i jej mali...
Misia to dziewczynka, która rozumie mowę zwierząt i im pomaga, kiedy tego potrzebują. Ma swoją klinikę, księgę w której wszystko notuje, i dziadka weterynarza, który tak jak ona rozumie zwierzęta. Ale to ich tajemnica!
Bardzo ciekawe opowieści, przepiękne ilustracje, koniecznie trzeba przeczytac!
Polecamy!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo ciekawe opowieści, przepiękne ilustracje, koniecznie trzeba przeczytac!
Polecamy!
Moja kilkuletnia córka bardzo lubi zwierzęta.W zeszłym roku Mikołaj sprawił jej ogromną radość przynosząc książkę pt."Misia i jej mali pacjenci".Ksiażka jest bardzo ładna ,w twardej oprawie .Są w niej duże litery,by starszym dzieciom ułatwić czytanie.Są piękne, kolorowe ilustracje.
Główną bohaterką jest sympatyczna dziewczynka o imieniu Misia i jej piesek Popik.Często chodzą na spacery,gdzie spotykają różne zwierzęta.Dziewczynka ma domek na drzewie .To tam mieści się tytułowa klinika dla zwierząt.
Ksiazka pokazuje nam na czym polega praca weterynarza (dziadek Misi jest weterynarzem) i jak należy opiekowac się zwierzętami.
Poznajemy tu min.ptaszka ze złamanym skrzydełkiem i wiewiórkę która wypadła z dziupli.
Dzieci uczą się jak należy postępować z chorym zwierzątkiem ,czym je karmić i gdzie ono mieszka.
Myślę,ze ta książka spodoba się każdemu dziecku.Ja z przyjemnością czytałam ją córce kilka razy.Pózniej podczas spacerów do parku wypatrywałyśmy znanych z bajki zwierzaków.Jaka była radość gdy udało nam się spotkać jeża i wiewiórkę!
W tym roku na sklepowej półce widziałam kolejne części Misiowej Kliniki .Nie mogę się juz doczekać, kiedy zaczniemy z córką czytać.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGłówną bohaterką jest sympatyczna dziewczynka o imieniu Misia i jej piesek Popik.Często...