Ku twej wieczności #2

- komiksy
- Ku twej wieczności (tom 2)
- 不滅のあなたへ (Fumetsu no Anata e)
- 2018-08-24
- 2018-08-24
- Tomasz Molski
Chcąc ukryć przed ludem Ninanna prawdę o Czarcim Niedźwiedziu, wysłannicy Yanome zabierają March, Paronę i Niesia do swojego kraju. Zetknięcie się z tętniącym życiem wielkim miastem wzbudza w wędrowcach zachwyt, który szybko przeradza się w rozgoryczenie, kiedy wszyscy troje zostają uwięzieni. March próbuje odnaleźć się w nietypowej sytuacji, zaś Parona opracowuje plan ucieczki z pilnie strzeżonej fortecy. Czego nauczy się Niesio od dwójki zdeterminowanych dziewczyn?
Oto fascynująca opowieść o poszukiwaniu samego siebie.
Kup Ku twej wieczności #2 w ulubionej księgarni
Oceny książki Ku twej wieczności #2
132 użytkowników ma tytuł Ku twej wieczności #2 na półkach głównych- Przeczytane 106
- Manga 18
- Mangi 15
- 2019 3
- Kotori 3
- 2024 2
- Komiksy 2
- Przeczytane mangi 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ku twej wieczności #2
Kolejny tom i kolejna ckliwa historia. Śmierć March była w moim odczuciu dużo bardziej prosta niż chłopca z pierwszej części. Nie mniej jednak jest to świetna kontynuacja. Nasz byt spotyka coraz więcej bólu i cierpienia, czyli nieodłącznego elementu życia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobry komiks.
Bardzo dobry komiks.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobra kontynuacja pierwszego tomu. Zarazem bardzo smutne.
Bardzo dobra kontynuacja pierwszego tomu. Zarazem bardzo smutne.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejna część serii o tajemniczym Bycie, który uczy się życia na ziemi, wcielając się w różne postacie.
Dla mnie była za ciężka i trochę mnie przytłoczyła.
Nie przywiązujecie się do bohaterów- taka mała sugestia. Autor lubi uśmiercać tych, których zdążymy polubić, co nie zmienia faktu, że manga jest ciekawa i chcę się sięgnąć po następną część.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa część już mniej mi się podobała, że względu na ilość cierpienia, bólu i śmierci.
Dla mnie była za ciężka i trochę mnie przytłoczyła.
Opinia zbiorcza dla tomów 1-3.
Co do polskiego wydania. Szkoda, że nie zdecydowano się na powiększony format. Na niektórych panelach jest straszliwie gęsto.
Opinia zbiorcza dla tomów 1-3.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietne komiksowe rzemiosło z duszą, paroma lotnymi myślami i garścią niespotykanych pomysłów. Brakuje czegoś by nazwać tę serię wybitną ale to tak czy siak top ongoingów i komiksowych i mangowych.
Nie podobał mi się ten tom za bardzo. Historia bardzo mi się dłużyła.
Nie podobał mi się ten tom za bardzo. Historia bardzo mi się dłużyła.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPowiedziałabym, że manga nie jest dobra, tylko ciekawa. Autor (dla mnie miło) zaskakuje tym, że nie boi się zabić postaci z którą (czy którymi) zdążyliśmy się mniej lub bardziej zaprzyjaźnić. Nasz protagonista z pierwszej części kontynuuje podróż zyskując nowe formy i umiejętności. W interesujący sposób obserwujemy jego rozwój, budzący we mnie ciekawość która składani do czytania kolejnych części :)
Powiedziałabym, że manga nie jest dobra, tylko ciekawa. Autor (dla mnie miło) zaskakuje tym, że nie boi się zabić postaci z którą (czy którymi) zdążyliśmy się mniej lub bardziej zaprzyjaźnić. Nasz protagonista z pierwszej części kontynuuje podróż zyskując nowe formy i umiejętności. W interesujący sposób obserwujemy jego rozwój, budzący we mnie ciekawość która składani do...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo interesująca pozycja. Odrobinę dziwna i tajemnicza, ale bardzo mi się spodobała. Historia "bytu" który uczy się życia na Ziemi i tego jak być człowiekiem. Wzruszająca i z dreszczykiem emocji. Na pewno sięgnę po następne tomy.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toEMOCJONALNA WIECZNOŚĆ
„Kształt twojego głosu” właśnie się skończył, ale przygoda z twórczością Yoshitoki Oimy nie. I chwała za to wydawcy, bo młoda mangaczaka to jedna z najciekawszych autorek, z jakimi w życiu się zatknąłem, potrafiąca w rewelacyjny sposób wzruszać i intrygować. I tak właśnie jest także w „Ku twej wieczności”, znakomitej mandze, łączącej w sobie fantastykę, horror i obyczajowe zaplecze, podlane humorem i potężną dawką uroku.
Małą March spotkał nie lada zaszczyt – miała zostać złożona w ofierze Czarciemu Niedźwiedziowi. Dziewczynka marzyła przede wszystkim o tym, by dorosnąć, nie chciała jednak by ktoś inny ginął za nią, dlatego poddała się losowi. I wtedy z pomocą przyszedł jej Niesio – obca forma życia, która przybrała formę wilka. Niedźwiedź zginął, ale teraz prawdę o tym, co się stało, trzeba ukryć przed całym ludem. Dlatego też ludzie Yanome zabierają March, Niesia i Paronę do swojego kraju. Nie czeka tam jednak na nich nic dobrego. Zostają uwięzieni i od teraz muszą jakoś poradzić sobie z sytuacją, w której się znaleźli…
Całość recenzji na moim blogu: http://ksiazkarniablog.blogspot.com/2018/09/ku-twej-wiecznosci-2-yoshitoki-oima.html
EMOCJONALNA WIECZNOŚĆ
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Kształt twojego głosu” właśnie się skończył, ale przygoda z twórczością Yoshitoki Oimy nie. I chwała za to wydawcy, bo młoda mangaczaka to jedna z najciekawszych autorek, z jakimi w życiu się zatknąłem, potrafiąca w rewelacyjny sposób wzruszać i intrygować. I tak właśnie jest także w „Ku twej wieczności”, znakomitej mandze, łączącej w sobie...