Życie we dwoje

- poradniki
- Od Ja do My (tom 2)
- 2023-01-01
- 2023-01-01
„Życie we dwoje” to książka jaką sam chciałbym przeczytać podejmując decyzję o związku, małżeństwie i zostaniu rodzicem.
To kontynuacja książki „Od Ja do My”, którą doceniły już tysiące czytelników.
Tak jak „Od Ja do My” pomoże ci znaleźć właściwą osobę, tak „Życie we dwoje” pomoże ci zadbać o miłość oraz pokonywać wyzwania, z którymi mierzą się pary będące w długoterminowych związkach.
Czytając „Życie we dwoje”:
Poznasz zasady, które pozwolą ci utrzymać przy życiu tę początkową iskrę i uchronić się przed rozstaniem.
Przekonasz się, że dobry związek to efekt treningu, a nie rekrutacji.
Zrozumiesz, że obchodzenia się z miłością można się nauczyć tak samo, jak możesz nauczyć się obchodzenia z pieniędzmi.
Dowiesz się co łączy gołębie z pielęgnowaniem uczuć, jak pokonać nudę w związku i poznasz badania naukowe, które całkowicie zmienią twoje podejście do relacji.
To wszystko sprawia, że „Życie we dwoje” to mądry i zabawny poradnik o tym jak nie stracić waszej miłości, kiedy już zjecie wspólnie 100 posiłków, a między wami będzie już… normalnie.
To także bezcenna instrukcja, dzięki której zbudujesz odporny na kryzysy i satysfakcjonujący związek, który będzie mógł trwać całe życie.
Kup Życie we dwoje w ulubionej księgarni
Oceny książki Życie we dwoje
179 użytkowników ma tytuł Życie we dwoje na półkach głównych- Chcę przeczytać 126
- 2024 3
- Psychologia/Rozwój 1
- Love 1
- Relacje płci 1
- Kupić 1
- Moje 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Życie we dwoje
Dobre wskazówki jak się nie pozabijać w relacji. A tak naprawdę jak podnieść komfort życia we dwoje
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa książka nie jest warta 100 zł. Czyta się dobrze, ale nie ma tam nic odkrywczego. Sporo literówek.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna książka – polecam każdemu!
Zrozumiałem też, że uszczęśliwianie drugiej osoby nie jest rolą partnera – każdy z nas powinien samodzielnie dbać o swoje potrzeby i emocje. Dopiero wtedy możliwe jest prawdziwe, świadome bycie razem.
Bardzo wartościowa lektura – polecam każdemu, kto chce budować dojrzałe, zdrowe relacje.
Świetna książka – polecam każdemu!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa książka naprawdę otworzyła mi oczy. Dzięki niej zrozumiałem, jak powinien wyglądać zdrowy związek i jak ważne jest stawianie granic. Uświadomiła mi, że stabilność emocjonalna to fundament relacji – jedna raniąca uwaga może przekreślić wiele aktów dobroci.
Druga część o budowaniu związków, a właściwie już etap, jak taki związek, po stworzeniu, utrzymać. Właściwie porady w książce zawarte można stosować w każdego rodzaju relacji, nie tylko w związku partnerskim. Autor zwraca uwagę (ponownie) na kluczowy element pracy nad sobą, zapewnieniu SOBIE szczęścia, dbaniu o SIEBIE, co zaowocuje dobrą relacją z partnerem. Oczywiście nie chodzi o egoizm, egotyzm i inne ego... tylko o zwracanie uwagi na siebie i swoje potrzeby, a nie oddanie się bezwolnie drugiej osobie za wszelką cenę.
Książka napisana bardzo dobrym językiem, podzielona na mocno wyróżnione części.
Naprawdę polecam.