Otoczeni przez psychopatów. Jak rozpracować tych, którzy tobą manipulują

Okładka książki Otoczeni przez psychopatów. Jak rozpracować tych, którzy tobą manipulują autora Thomas Erikson, 9788380322462
Thomas Erikson Wydawnictwo: Wielka Litera poradniki
poradniki
Omgiven av Psykopater
2018-04-18
2018-04-18
2020-12-28
Małgorzata Maruszkin

Kup Otoczeni przez psychopatów. Jak rozpracować tych, którzy tobą manipulują w ulubionej księgarnii

Oceny książki Otoczeni przez psychopatów. Jak rozpracować tych, którzy tobą manipulują

OPINIE i DYSKUSJE o książce Otoczeni przez psychopatów. Jak rozpracować tych, którzy tobą manipulują

Bardzo zawiodłam się na tej książce. Duża cześć jej treści, to powtórzenie tego, co było w poprzednim tytule autora, czyli jego teoria typów osobowości. Reszta to powielanie negatywnego stereotypowego myślenia na temat chorób psychicznych, w szczególności aspołecznego zaburzenia osobowości.
Mimo to da się znaleźć kilka ciekawych fragmentów, a dla kogoś kto nie miał jeszcze styczności z książkami Ericksona będzie to na pewno ciekawa pozycja.

Mimo to da się znaleźć kilka ciekawych fragmentów, a dla kogoś kto nie miał...

Bardzo dobre studium autora o psychopatach, choć wiele z informacji znam już z poprzednich jego książek. Dowiedziałam się oczywiście wielu przydatnych rzeczy, na pewno będę do tej pozycji jeszcze niejednokrotnie wracać. Bardzo szybko mi się tę lekturę czytało, jest napisana przystępnym językiem. Dla mnie najbardziej wartościowe były rozdziały mówiące o tym po jakich cechach poznać psychopatę i jak może on wpływać na poszczególne typy osobowości.

[Audiobook]

Dobrze się słuchało, wymienione zostały typy (kolory) osobowości i przykłady jak psychopata dostosowuje do nich typy manipulacji, a także jak się przed nimi bronić. Za dużo mi w głowie nie zostało, myślę, że lepiej czytać tą książkę niż słuchać.

[Audiobook]

2140 użytkowników ma tytuł Otoczeni przez psychopatów. Jak rozpracować tych, którzy tobą manipulują na półkach głównych
316 użytkowników ma tytuł Otoczeni przez psychopatów. Jak rozpracować tych, którzy tobą manipulują na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Otoczeni przez psychopatów. Jak rozpracować tych, którzy tobą manipulują

Thomas Erikson
Thomas Erikson
Szwedzki pisarz, psycholog komunikacji społecznej, behawiorysta i trener personalny. Twórca serii kryminalnej o behawioryście Aleksie Kingu w ramach której powstało m.in. „Złudzenie” czy „Okrucieństwo”. Jego oryginalny, pozwalający usprawnić komunikację przewodnik po ludzkich charakterach „Otoczeni przez idiotów” w samej tylko Szwecji sprzedał się w 100 tysiącach egzemplarzy. Prawa do tłumaczeń zostały kupione m.in. przez Brazylię, Niemcy, USA, Chiny czy Hiszpanię.

Cytaty z książki Otoczeni przez psychopatów. Jak rozpracować tych, którzy tobą manipulują

Thomas Erikson Otoczeni przez psychopatów. Jak rozpracować tych, którzy tobą manipulują Zobacz więcej