Ćwiczenie woli

- L'Education de la Volonte
- 2017-07-11
- 2017-07-11
- Lilla Danilecka
Francuski pedagog i kapłan podsuwa czytelnikom klucz do sukcesu, jakim jest zwycięstwo nad samym sobą. Krótkie rady, maksymy i cytaty z wypowiedzi takich postaci jak św.Joanna d'Arc, jezuita Jean-Baptiste Henri Lacordaire czy marszałek Ferdynand Foch ukazują korzyści, jakie możemy odnieść na każdej płaszczyźnie życia, kształtując silną wolę.
Kup Ćwiczenie woli w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Ćwiczenie woli
- Poradniki 1
- Popularnonaukowe 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ćwiczenie woli
Pełny opis na: GodzinaZksiazka.blogspot.com
Malutka książeczka, a wewnątrz wszystko, co mogliście dotąd przeczytać w opasłych tomiskach różnorodnych poradników. Kojarzycie neurolingwistyczne programowanie, ewolucja tożsamości, systemy nadrzędne, negatywne emocje i tym podobne sformułowania? Tymczasem z tej małej, niepozornej książeczki dowiadujemy się, że najważniejsza jest swojsko brzmiąca silna wola. To od razu przemawia do wyobraźni. Nie potrzeba wielu słów, nie musimy rozumieć tych wszystkich trudnych nazw, nie trzeba czytać kilkuset stron wywodów specjalistów, mówców czy trenerów. Tutaj niecałe sto stron wnosi w nasze życie energię, pomysł i chęć do działania. (...)
Silna wola to mocny charakter, moralny kręgosłup i do tego energia wewnętrzna, która potrafi napędzić naszą codzienność. Oczywiście nie można zapomnieć o determinacji, pracowitości i konsekwencji, które również są nią zasilane.
Wspaniałe porady, zrozumiałe i łatwe do realizacji. Przejrzyste i świetnie skonstruowane rozdziały, cytaty i wypowiedzi osób, znanych z silnego charakteru.
Kwintesencja prostoty i dobrego życia - to treść publikacji. A forma małego notesu, pozwala na traktowanie tej wartościowej książeczki, jako podręcznego pomocnika w codziennym życiu i zaglądanie do niego, kiedy tylko o czymś chcemy sobie przypomnieć.
Pełny opis na: GodzinaZksiazka.blogspot.com
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMalutka książeczka, a wewnątrz wszystko, co mogliście dotąd przeczytać w opasłych tomiskach różnorodnych poradników. Kojarzycie neurolingwistyczne programowanie, ewolucja tożsamości, systemy nadrzędne, negatywne emocje i tym podobne sformułowania? Tymczasem z tej małej, niepozornej książeczki dowiadujemy się, że najważniejsza jest...