Antologia poezji polskiej

Okładka książki Antologia poezji polskiej autora Jan Kochanowski, Ignacy Krasicki, Adam Mickiewicz, Julian Ursyn Niemcewicz, Cyprian Kamil Norwid, Kazimierz Przerwa-Tetmajer, Mikołaj Rej, Juliusz Słowacki, Wisława Szymborska, Julian Tuwim, 9788327463241
Okładka książki Antologia poezji polskiej
Jan KochanowskiCyprian Kamil Norwid Wydawnictwo: Wydawnictwo Olesiejuk poezja
poezja
2017-03-29
2017-03-29

Kup Antologia poezji polskiej w ulubionej księgarnii

Oceny książki Antologia poezji polskiej

OPINIE i DYSKUSJE o książce Antologia poezji polskiej

Szkoda, że już tak się nie pisze.

Szkoda, że już tak się nie pisze.

Tak cudnie się kiedyś pisało!

Tak cudnie się kiedyś pisało!

Na półkach: , , , , ,

Przepiękna antologia, zarówno wydanie jak i treść.
Zdecydowany niezbędnik dla nauczycieli, uczniów we wszystkich klasach, jak i dla osób które po prostu mają ochotę na obcowanie z poezją.
W tym zbiorze znajdziemy wszystkie najbardziej znane utwory najlepszych polskich poetów. Książka jest naprawdę pokaźnych rozmiarów.
Coś wspaniałego.

Przepiękna antologia, zarówno wydanie jak i treść.
Coś wspaniałego.

168 użytkowników ma tytuł Antologia poezji polskiej na półkach głównych
43 użytkowników ma tytuł Antologia poezji polskiej na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Antologia poezji polskiej

Okładka książki Ballady polskie Adam Asnyk, Krzysztof Kamil Baczyński, Michał Bałucki, Miron Białoszewski, Władysław Broniewski, Aleksander Chodźko, Aleksander Dunin-Borkowski, Aleksander Fredro, Konstanty Ildefons Gałczyński, Stanisław Grochowiak, Kazimiera Iłłakowiczówna, Józef Ignacy Kraszewski, Bolesław Leśmian, Adam Mickiewicz, Czesław Miłosz, Kazimierz Przerwa-Tetmajer, Wacław Rolicz-Lieder, Lucjan Hipolit Siemieński, Juliusz Słowacki, Leopold Staff, Wisława Szymborska, Julian Tuwim, Kornel Ujejski, Rafał Wojaczek, Stanisław Wyspiański, Józef Bohdan Zaleski, Tomasz Zan, Roman Zmorski

Cytaty z książki Antologia poezji polskiej

Julian Tuwim Antologia poezji polskiej Zobacz więcej