Wiatr od wschodu

Okładka książki Wiatr od wschodu autora Margit Sandemo, 9788378138198
Okładka książki Wiatr od wschodu
Margit Sandemo Wydawnictwo: NORDI-PRESS Cykl: Saga o Ludziach Lodu (tom 15) Seria: Saga o Ludziach Lodu fantasy, science fiction
Saga o Ludziach Lodu (tom 15)
Saga o Ludziach Lodu
2015-08-25
2015-08-25
Iwona Zimnicka

Kup Wiatr od wschodu w ulubionej księgarnii

Oceny książki Wiatr od wschodu

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wiatr od wschodu

Uwielbiam!

Uwielbiam!

15 tom był słabszy od poprzednich, bardzo przytłaczający. Do połowy prawie nic się nie działo, od połowy drażniące postacie, podstępna szamanka(od samego początku nie pałałam do niej sympatią). Jakże żal było mi Vendela w tej części. Nie zasłużył na to wszystko. Przynajmniej dowiedzieliśmy się czegoś więcej o historii Ludzi Lodu. No i końcówka obiecująca, że coś znów zacznie się dziać :)

Połowa książki może niektórych znużyć, gdyż wiele jest poświęcone współżyciu jak w haremie a cel to spłodzić potomka. Pisarka za dużo rozwinęła ten watek i wplatała bezsensownie inne osoby chociaż poruszyła tym problem braku świeżej krwi i mieszania się genów w śród plemion. W drugiej połowie wszystko wróciło na tory. To tom, który wprowadza nowy kierunek, gałąź rodu.

5539 użytkowników ma tytuł Wiatr od wschodu na półkach głównych
1577 użytkowników ma tytuł Wiatr od wschodu na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Wiatr od wschodu