Samson

2017-02-20

Kup Samson w ulubionej księgarnii

Oceny książki Samson

OPINIE i DYSKUSJE o książce Samson

Słabe i nielogiczne,. Jakieś dewiacje zachowania i logicznego postępowania. Ogólnie lipa od a do z.

Niezła książka, ale nie dam więcej, niż sześć gwiazdek, ponieważ niesie negatywną energię i brak nadziei.
Chciałbym być dobrze zrozumianym: autor w tej książce promuje w istocie prawdziwe wartości, ale świat wartości w tej książce przegrywa.
W amerykańskich westernach i filmach sensacyjnych tudzież w książkach o treściach sensacyjnych jakiś Jack Reacher sam pokonuje całe stado gnojków i to w sposób mało realistyczny. W naszej rodzimej literaturze bohater pozytywny okazuje się w ostateczności nieudacznikiem, nawet gdy od ostatecznego zakończenia misji tak naprawdę dzieliłoby go kilka wystrzałów z broni palnej między oczy prawdziwych gnojków: o wiele łatwiej, realniej, niż musiał to robić Jack Reacher. Ale Jack Reacher nie wahał się takich rzeczy kończyć nigdy.
Dlatego taki kraj, jak nasz, bez nadziei i bohaterów, skazany musi być na zagładę.

zdecydowanie przegadana książka - zbyt długie, sztuczne dialogi, mało realistyczna fabuła;
reasumując - strata czasu,

reasumując - strata czasu,

37 użytkowników ma tytuł Samson na półkach głównych
10 użytkowników ma tytuł Samson na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Samson

Okładka książki Czas zbrodni. Zmyślone kroniki kryminalnego Wrocławia Piotr Bolc, Katarzyna Ferenc, Julia Łapińska, Robert Małecki, Piotr Mielczarek, Magdalena Niziołek-Kierecka, Joanna Pawłusiów, Magdalena Przyborowska, Szymon Skrzecz, Bartosz Szczygielski, Izabela Szymczak, Marta Tomczyk-Maryon
Piotr Bolc
Piotr Bolc
(ur. 1990 r.) – tczewianin, student ekonomii na Uniwersytecie Gdańskim. Laureat konkursu na opowiadanie kryminalne organizowanego przy Międzynarodowym Festiwalu Kryminału Wrocław 2011. Publikował na portalu Zbrodnia w Bibliotece. Od 2011 roku prowadzi bloga „Dziennik lektury”, na którym dzieli się refleksjami na temat przeczytanych książek.

Cytaty z książki Samson

Dodaj cytat z książki Samson