Sadzawka Blasku: ruiny Myth Drannor

Okładka książki Sadzawka Blasku: ruiny Myth Drannor autora Carrie Bebris, 8388916262
Okładka książki Sadzawka Blasku: ruiny Myth Drannor
Karolina Post

Kup Sadzawka Blasku: ruiny Myth Drannor w ulubionej księgarnii

Oceny książki Sadzawka Blasku: ruiny Myth Drannor

OPINIE i DYSKUSJE o książce Sadzawka Blasku: ruiny Myth Drannor

"Sadzawka Blasku: ruiny Myth Drannor" to książka w sumie jak dla mnie nijaka. Jedna z książek, które przeczytałem lata temu. Klasycznie mamy tutaj do czynienia z sektą, która chce wcielić w życie swój diabliczny plan zniszczenia. A siedzibę maja w owianej tajemnicami Myth Drannor. Te starożytne elfie ruiny zajął drakolicz i czarodziejka. Fabuła jak to zwykle liniowa do bólu, postacie w żaden sposób jak dla mnie nie wyróżniające się. Taka książka do przeczytania na podstawie gry komputerowej i do tego całkiem niezłej.
Jednym z plusów tej książki jest to że jest napisana bardzo przystępnie i szybko się czyta i nic ponad to.

Tą książeczkę dodawali bodajże do gry komputerowej. No spoko, co kto lubi. Poniżej przeciętnej.

Zapomniałem, że czytałem chore ilosci fantasy za dzieciaka, pora je pododawac... Przeczytałem trochę książek w młodości :) . To książka z mojej półki "różności", wrzucam tu te setki książek które przeczytałem w życiu w latach 2000-2019.

Pustułka, złodziejka z Phlan, chowa swoje łupy w skrytce wydrążonej w pieczarze, w której kiedyś znajdowała się Sadzawka Blasku. Ta jednak od dawna nie istnieje, stąd lokalizacja wydawała się idealna. Ten stan rzeczy ulega zmianie, kiedy któregoś dnia podsłuchała walkę złodziei, z których jeden wpadł do odradzającej się sadzawki.

Opowiedziawszy tę historię Elminsterowi nieświadomie dołącza do grupy bohaterów, których zadaniem jest zniszczenie podobnej sadzawki, która pojawiła się w ruinach Myth Drannor.

Czy Pustułka będzie w stanie dogadać się ze "świętoszkowatym" paladynem, który również jest członkiem tej drużyny? Czy uda im się zniszczyć Sadzawkę? Jak Pustułka zmieni się i zmieni postrzeganie świata dzięki tej przygodzie?

Ruiny Myth Drannor kryją wiele tajemnic...

Historia całkiem ciekawa. Fabuła linearna, bez wątków pobocznych, a o upadku Myth Drannor można więcej się dowiedzieć w "Evermeet. Wyspa Elfów". Jako szybką książkę o losach drużyny bohaterów można przeczytać :)

Opowiedziawszy tę historię Elminsterowi...

154 użytkowników ma tytuł Sadzawka Blasku: ruiny Myth Drannor na półkach głównych
85 użytkowników ma tytuł Sadzawka Blasku: ruiny Myth Drannor na półkach dodatkowych

Okładka książki Krainy Niesławy Mark Anthony, Elaine Bergstrom, David Cook, Jane Cooper Hong, Elaine Cunningham, Troy Denning, Christie Golden, Ed Greenwood, Barb Hendee, Mary H. Herbert, J. Robert King, James Lowder, Roger E. Moore, Robert Anthony Salvatore, Denise Vitola, James M. Ward
Okładka książki Krainy Głębin. Groźba z morza Lynn Abbey, Philip Athans, Elaine Cunningham, Troy Denning, Clayton Emery, Ed Greenwood, Mel Odom
Okładka książki Krainy Magii Mark Anthony, William W. Connors, David Cook, Elaine Cunningham, Tom Dupree, Christie Golden, Ed Greenwood, Dave Gross, Jeff Grubb, Mary H. Herbert, J. Robert King, Allen C. Kupfer, Roger E. Moore, Douglas Niles, Kate Novak-Grubb, Jean Rabe, Robert Anthony Salvatore, Brian M. Thomsen
Okładka książki Cormyr Ed Greenwood, Jeff Grubb
Cormyr Ed Greenwood, Jeff Grubb