Aria namiętności

- literatura obyczajowa, romans
- Szkoła Ms. Martin (tom 1)
- Romans Historyczny
- Simply Unforgettable
- 2007-01-01
- 2007-01-01
- 2005-07-25
- Małgorzata Stefaniuk
Spotykają się w śnieżnej zawiei. Ona – młoda guwernantka z tajemniczą przeszłością. On – zblazowany arystokrata, który przychodzi jej z pomocą. Odcięci od świata w wiejskim zajeździe przeżywają noc pełną uniesień.
Frances rozumie jednak, że daleko jej do świata wyższych sfer, który nie wybaczy mezaliansu. Musi usunąć się z życia hrabiego Sinclaira. Lecz czy zdoła zapomnieć?
Kup Aria namiętności w ulubionej księgarni
Oceny książki Aria namiętności
- 2012 5
- Romans 5

OPINIE i DYSKUSJE o książce Aria namiętności
Nie zainteresowała mnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie zainteresowała mnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCykl Szkoła Ms. Martin
Cześć I
Romans historyczny 🌶️
Zaczynamy kolejną serię, bohaterkami będą nauczycielki ze szkoły dla dziewcząt w Bath. Bardzo lubię tą seria i łączy się ona z seria o Bedwynach.
Ona – młoda guwernantka z tajemniczą przeszłością. On – zblazowany arystokrata.
Spotykają się na drodze wśród śnieżnej zawieji. Pogoda sprawia że muszą spedzic ze sobą czas, odcięci od świata, w wiejskim zajeździe przeżywają noc pełną uniesień. Wspólna kolacja, taniec na sali i radosną zabawą na śniegu. Budzi się namiętność. Rozstanie jest dla nich bolesne, Frances czuje że się zakochała a on czuje się odrzucony.
Bardzo ciekawa część. Zupełnie inna niż dotychczas. Ciekawe elementy z życia nauczycielek i prowadzenia szkoły dla dziewcząt.
Cykl Szkoła Ms. Martin
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCześć I
Romans historyczny 🌶️
Ona – młoda guwernantka z tajemniczą przeszłością. On – zblazowany arystokrata.
Przyjemnie się czytało. Aż chce się wierzyć w przeznaczenie;)
Przyjemnie się czytało. Aż chce się wierzyć w przeznaczenie;)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSama fabuła nie była zła chociaż zabrakło mi jakiś ciekawych zwrotów akcji. Bardzo polubiłam rodzinę głównego bohatera chociaż sam Lucian czasami mnie denerwował. Podobnie główna bohaterka. Ogólnie podobało mi się, że chciała sama o siebie zadbać, ale irytujące było to, że non stop wymyślała przeszkody do wszystkiego. Aczkolwiek całokształt mi się w sumie podobał. Może nie porwało mnie tak jak oczekiwałam, ale czytało się całkiem przyjemnie.
Sama fabuła nie była zła chociaż zabrakło mi jakiś ciekawych zwrotów akcji. Bardzo polubiłam rodzinę głównego bohatera chociaż sam Lucian czasami mnie denerwował. Podobnie główna bohaterka. Ogólnie podobało mi się, że chciała sama o siebie zadbać, ale irytujące było to, że non stop wymyślała przeszkody do wszystkiego. Aczkolwiek całokształt mi się w sumie podobał. Może nie...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŁatwa, prosta i trochę przyjemna. Tyle mogę napisać. Przewidująca i jednodniowa ;)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobry romans. Książkę czyta się z przyjemnością. Interesująca historia z bardzo codziennym, ale tym samym wciągającym początkiem. Nie mogę pominąć faktu, że czasami miałam ochotę potrząsnąć główną bohaterką, bo zachowywała się sprzecznie z jakimikolwiek zasadami zdrowego rozsądku, ale zważywszy na to, że taka miała być jej kreacja nie uznaję tego za minus.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka jest typowym romansem historycznym. W zasadzie nie jest to trudna lektura, ale również nie jest to harlequin.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDobrze się czyta, choć wątpię by taki mezalians miał rację bytu w przeszłości.
Dobrze się czyta, choć wątpię by taki mezalians miał rację bytu w przeszłości.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiazce brakowalo tego czegos. Autorka skupila sie wylacznie na watku milosci glownych bohaterow. Nie bylo nic ponad to, nie bylo watku kryminalego, jakis problemow spolecznych itd. "Magie" czulam tylko po stronie bohatera. Lektura latwa do przeczytania i latwa do zapomnienia.
Ona - Niby miala swoje zasady i dume, ale byla rowniczesnie bezbarwan, nudna i strasznie uparta.
On - wrecz idealny, jestem pod wrazeniem jego uporu w dazeniu do osiagniecia tego, czego pragnie.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOna - Niby miala swoje zasady i dume, ale byla rowniczesnie bezbarwan, nudna i strasznie...