Księga Vanitasa #1

Karolina Balcer

Kup Księga Vanitasa #1 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Księga Vanitasa #1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Księga Vanitasa #1

Śliczna kreska! Kupilam bo mialam od roku jedenasty tom wiec uznalam ze pora zaczac te serie. Jak na razie jestem pozytywnie zaskoczona, mam wrazenie ze zdarzenia sa przedstawione lepiej niz w anime. Chociaz nadal nie rozumiem dlaczego vanitas kissed jeanie.
Jak Noe mowil ze opowie o historii bla bla na koncu zabije vanitasa wlasnymi rekami to sie prawie poplakalam. Vanitas przezyje trust me

Postacie cudne, kreska cudna, i równie cudna historia, arcydzieło, czekam na więcej

Akcja Księgi Vanitasa rozgrywa się w steampunkowej wersji XIX-wiecznej Francji. W świecie tym doszło kiedyś do wojny pomiędzy ludźmi i wampirami. Krwiopijcy zostali wytępieni i przeszli do legendy. Z tym że nie jest to prawda i została zawarta sekretna umowa pomiędzy przywódcami ludzi a wampirami, które zamieszkują inny świat. Teraz w sekrecie stworzenia nocy żyją pośród ludzi.

Niestety sojusz pomiędzy żywymi a nieumarłymi zostaje zaburzony poprzez wampiry, które zatracają się w żądzy krwi. Za taki stan rzeczy ma odpowiadać tajemnicza księga Vanitasa. Dzieło wyklętego wampira narodzonego przy błękitnym księżycu, które ma stać się sposobem zagłady rodu nocy. Tylko czy jest tak naprawdę?

372 użytkowników ma tytuł Księga Vanitasa #1 na półkach głównych
217 użytkowników ma tytuł Księga Vanitasa #1 na półkach dodatkowych

Jun Mochizuki
Jun Mochizuki
Wielka autorka japońskiego zespołu firmy Square Enix (Fullmetal Alchemist, Übel Blatt, Soul Eater ...),Jun Mochizuki to bardzo utalentowana młoda mangaka, która rozpoczła swoją karierę zawodową gdy była studentką.

Cytaty z książki Księga Vanitasa #1

Dodaj cytat z książki Księga Vanitasa #1