Mistyk w kąpieli. Duch Święty i codzienność
Ojciec Joachim Badeni, legendarny krakowski dominikanin, charyzmatyk, a niektórzy twierdzą, że mistyk, zostawił po sobie teksty, które umacniają wiarę i jednocześnie unoszą kąciki ust do szczerego uśmiechu. Zebrane z wielką starannością przez Sylwestra Szefera rozmowy i refleksje prezentowane w tej książce to doskonały przewodnik po mistyce życia codziennego. Bo przecież najtrudniej odnaleźć Boga w codziennych zmaganiach i prostych czynnościach.
Bez zbędnego patosu i z rozbrajającą czułością dominikanin odpowiada na ważkie pytania i rozwiewa wiele wątpliwości dotyczących życia duchowego. Przede wszystkim jednak pokazuje, że kiedy jesteśmy otwarci, to Duch Święty może nas zaskoczyć nawet w kąpieli.
Mistyka kąpieli? Randki? Zakupów?
Takie rzeczy tylko z Duchem Świętym!
Daj się zaskoczyć!
Kup Mistyk w kąpieli. Duch Święty i codzienność w ulubionej księgarni
Oceny książki Mistyk w kąpieli. Duch Święty i codzienność
60 użytkowników ma tytuł Mistyk w kąpieli. Duch Święty i codzienność na półkach głównych- Przeczytane 37
- Postanowienie 2019 1
- 2018 1
- Kupione-2019 1
- 2023 1
- + (a Duch wieje kędy chce) 1
- POPULARNO-NAUKOWE 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Mistyk w kąpieli. Duch Święty i codzienność
Taki dowcipny ten zakonnik... aż po prostu czuć to dobro, które miał w sobie, nawet podczas czytania stronnic tej niewielkiej książeczki
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzyta się bardzo szybko i lekko. Ojciec Badeni mówi o trudnych sprawach bardzo prostym językiem, w sposób szczery i autentyczny. I chyba właśnie autentyzm jest największą zaletą książki
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toO. Badeni ma w sobie taką pokorę, szczerość, dziecięcą radość i autentyczność, która mnie osobiście bardzo przyciąga ;-)
Szkoda, ze już nie żyje i nie wyda więcej książek.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSzkoda, ze już nie żyje i nie wyda więcej książek.