Amen. O rzeczach ostatecznych

- religia
- 2025-09-15
- 2025-09-15
Czy da się żyć tak, by cieszyć się szczęściem już tu, na ziemi, i kiedyś – w niebie? Czy można mówić o śmierci z uśmiechem i bez lęku? Czy człowiek niewierzący ma szansę na niebo?
Na te i wiele innych pytań przez całe swoje długie życie szukał odpowiedzi ojciec Joachim Badeni – dominikanin, mistyk, człowiek o przenikliwym umyśle, żarliwej wierze i wyjątkowej umiejętności prostego mówienia o sprawach głębokich. Inspirował nie tylko wierzących, lecz także tych, którzy z wiarą się zmagali.
W świecie, który z jednej strony unika rozmów o cierpieniu i przemijaniu, a z drugiej zasypuje nas lękiem o każdy kolejny dzień, myśli ojca Badeniego są jak powiew czystej nadziei – pełne światła, pokoju i bardzo konkretnych wskazówek.
Amen. O rzeczach ostatecznych to książka dla każdego, kto pragnie żyć pełnią życia – świadomie, z sensem, z nadzieją; to głos człowieka, który odnalazł szczęście „nie z tego świata”. Jak ujął to sam ojciec Joachim: „To od nas zależy, na czym się skoncentrujemy. (...) Akcent powinien być położony na życie. Po to Bóg stworzył człowieka, aby żył wiecznie i był wiecznie szczęśliwy”.
Reedycja dwóch bestsellerowych wywiadów
Reedycja dwóch bestsellerowych wywiadów z ojcem Joachimem Badenim – Śmierć? Każdemu polecam! oraz Żywot wieczny. Amen – w jednym tomie. Z okazji 15. rocznicy jego śmierci autorka powraca do rozmów z lat 2007 i 2009, przekazując czytelnikom pełne wydanie refleksji ojca Badeniego o życiu, dobrym umieraniu i tym, co nas czeka po śmierci.
Kup Amen. O rzeczach ostatecznych w ulubionej księgarni
Oceny książki Amen. O rzeczach ostatecznych
11 użytkowników ma tytuł Amen. O rzeczach ostatecznych na półkach głównych- Chcę przeczytać 9

OPINIE i DYSKUSJE o książce Amen. O rzeczach ostatecznych
Ojciec Badeni to człowiek, który mimo wieku był bardziej witalny niż niejeden nastolatek. Mistyk z poczuciem humoru, człowiek modlitwy, wzór zakonnika. Bardzo ludzki, niezwykle inspirujący. Cieszę się z tej książki. Przeczytanie jej to był relaks i zaduma w jednym. Czyta się ją jednym tchem. pełna nadziei, pomysłów na życie! polecam serdecznie:)