Gdy przemówią fale

- Śmierć na życzenie (tom 16)
- Murder Walks the Plank
- 2016-08-11
- 2016-08-11
Annie Darling organizuje rejs dla miłośników kryminałów. Wszystko idzie zgodnie z planem do momentu, w którym jedna z uczestniczek wypada za burtę. Wypadek, czy ktoś jej pomógł? Wkrótce w nagły i nieprzewidziany sposób z życiem rozstaje się kilku innych mieszkańców wyspy. Bohaterka serii jest przekonana, że te wszystkie przypadki coś łączy. Jak zwykle rozpoczyna śledztwo na własną rękę.
Kup Gdy przemówią fale w ulubionej księgarni
Oceny książki Gdy przemówią fale
30 użytkowników ma tytuł Gdy przemówią fale na półkach głównych- Chcę przeczytać 18
- Kryminał 1
- Seria: Śmierć na życzenie 1
- Książki 1
- 2016 1
- Może przeczytam 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Gdy przemówią fale
Duża ilość ofiar -mimo to cosy crime.
Jest tu motyw , który bardzo lubię - bezinteresowna przyjaźń. W ekskluzywnym kurorcie na wyspie w Karolinie Południowej działa mnóstwo stowarzyszeń , a w nich udziela się zawsze chętna do pomocy dziewczyna . Znajomi unikają jej jak mogą bo jest strasznie upierdliwa , jednak kiedy przydarza się jej wypadek wszyscy bez wahania organizują pomoc.
Jak zwykle wychwyciłam kilka ciekawostek:
- mężczyzna w blezerze w biało-niebieskie pasy , do tego różowa koszula- podobno to bardzo szykowne
- na wyspie domy stawiano tradycyjnie na palach , bo tylko takie perzetrwają powodzie i huragany
- ulubiony owoc głównej bohaterki Annie prowadzącej księgarnię z kryminałami - papaja , która kojarzy mi się z Urszulą Dudziak.
Biszkopty z ananasem , papają , miodem , odrobiną tequili i soku z limonki. Chciałam wypróbować ale nie mam papai.
Lekki , letni kryminał.
Duża ilość ofiar -mimo to cosy crime.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest tu motyw , który bardzo lubię - bezinteresowna przyjaźń. W ekskluzywnym kurorcie na wyspie w Karolinie Południowej działa mnóstwo stowarzyszeń , a w nich udziela się zawsze chętna do pomocy dziewczyna . Znajomi unikają jej jak mogą bo jest strasznie upierdliwa , jednak kiedy przydarza się jej wypadek wszyscy bez wahania organizują...