Awersja

- 2007-01-01
- 2007-01-01
Kiedy miałem dziesięć lat, moja mama zostawiła mnie z ojcem, odchodząc do jego najbliższego przyjaciela. Kiedy jej syn z drugiego związku miał dziesięć lat, też odeszła - tym razem uciekając z kraju przed wierzycielami i policją. Była równocześnie cudowną matką i koszmarną żoną. Ta powieść to próba zrozumienia najbardziej niezależnej kobiety, jaką znam. Najbardziej niezależnej i najbradziej nieszczęśliwej.
Kup Awersja w ulubionej księgarni
- 2017 1
- Lit. polska 1
- Literatura polska 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Awersja
Bardzo zła książka, tak zła, że się nawet nie nadaje na dwie-trzy gwiazdki, bardzo złe książki mogą tyle dostać, bo mają jakieś swoje momenty, ta nie ma po prostu niczego czytelnikowi do zaoferowania.
Do niczego ta książka, ale z tyłu był opis, że momentami jest jakieś brutalne porno, myślę sobie, że gniot, ale może chociaż faktycznie coś na końcu mną wstrząśnie, obrzydzi, zobaczmy. Nie doczekałam się, nie wiem, gdzie to porno. Są tu jakieś zalążki, ale to bardziej dialogi, totalny brak polotu w opisie, zarówno erotycznym, jak i każdym innym. Dialogi od samego początku są tak źle skonstruowane, że mózg boli od czytania.
Początek mnie znudził, ciężko przebrnąć, relatywnie na początku mamy grę w karty, nie wiem po co to, o czym to. 90% tej książki to są właśnie nic nie znaczące dialogi, historie, zdarzenia (ale nie jakieś wielkie zdarzenia, tylko sytuacje typu jedzenie obiadu, bawienie się w piaskownicy, jedzenie lodów, podróż taksówką),bez sensu.
Postaci bezpłciowe, historii żadnej, nieudolne opisy erotyki. Absolutnie nie warto.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDo niczego ta książka, ale z tyłu był opis, że momentami jest jakieś brutalne porno, myślę sobie, że gniot, ale może chociaż faktycznie coś na końcu mną wstrząśnie, obrzydzi,...
Kategoria: dziwne, erotyczne, w gruncie rzeczy tanie.
...
Z atutów mogę wymienić ładną okładkę, choć i w tym wypadku prawdziwe staje się porzekadło.
Kategoria: dziwne, erotyczne, w gruncie rzeczy tanie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŁatwo się zdobyć na opisanie perwersyjnej orgii w klimatach star wars dopinając do tego łatkę "uważaj, nie znasz się, to jest sztuka!".
...
Przynudnawa, pseudo-postmodernistyczno - pornograficzna, bełkotliwa opowiastka. Jakoś nie potrafię doszukać się w niej sensu.
Nie polecam, ale też nie odradzam, bo może zwyczajnie jej nie zrozumiałam...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie polecam, ale też nie odradzam, bo może zwyczajnie jej nie zrozumiałam...
Bardzo słaba pozycja. Tytuł i wprowadzenie autora zachęca, natomiast w ogóle kolejne strony nie podtrzymują tego wrażenia. Dialogi nudne, opis emocji-zero, opis przyrody-zero, opis czegokolwiek-zero. Hello! Gdybym chciała same dialogi to sięgnęłabym po dramat (chociaż tam są przynajmniej didaskalia). Nic zachwycającego, nic obrazoburczego. Po prostu nie. Niby niezależna kobieta, która zdradza męża, pozuję na super mamę. -Serio? Nawet postać nie była zbytnio interesująca. Rozumiem, że Adaś chciał tutaj poniekąd przedstawić nam swoją autobiograficzną relację, ale skoro ona nie była zbyt intrygująca to może warto było zrezygnować? A jeśli nie-to przynajmniej trzeba było za pomocą języka sprawić, żeby stała się czymś nadzwyczajnym, a nie podawać czytelnikom suche, byle jakie dialogi. Dno. Dziękuję bardzo.