Obietnica oceanu

- La promesse de l'océan
- 2016-05-18
- 2016-05-18
Bretania, wietrzna kraina przypływów i odpływów. Młoda kobieta pragnie zdobyć autorytet w zdominowanym przez mężczyzn środowisku ludzi morza.
Mahe, piękna, dynamiczna trzydziestolatka prowadzi w Erquy firmę zajmującą się połowami. Na co dzień troszczy się o flotę, zmaga z kaprysami oceanu, dba o przyszłość pracowników i zajmuje się chorym ojcem.
Jej przyjaciółka Armelle bardzo się stara, żeby Mahe znowu cieszyła się życiem, ale wciąż napotyka na opór. Ukochany Mahe zginął tragicznie tuż przed ich ślubem, a ona po jego śmierci dowiedziała się o sprawach, które przekreśliły ich miłość. Przeszłość nie daje o sobie zapomnieć.
Pewnego dnia Mahe poznaje Alana, podobnie jak ona niechętnego związkom. Oboje obdarzają się uczuciem, z którym walczą, chroniąc się przed zranieniem. Nie zauważają, że zagrożenie nadciąga z przeszłości. Jak poradzą sobie z kolejnymi przeciwnościami losu i czy nauczą się kochać na nowo?
Kup Obietnica oceanu w ulubionej księgarni
Oceny książki Obietnica oceanu
57 użytkowników ma tytuł Obietnica oceanu na półkach głównych- Chcę przeczytać 35
- Samodzielne 2
- 2025 1
- 2018 1
- Biblioteka!!!! 1
- Szukam Ebooka 💵 🍀 1
- 2016 1
- 2021 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Obietnica oceanu
Książka mogłaby się wydawać całkiem uroczym romansem, jednak nie do końca takim była.
Miało się wrażenie, że on, mimo że już dojrzały mężczyzna, totalnie nie ogarnięty życiowo. Taki trochę marzyciel. Ona z kolei twarda dziewczyna, ktora musi twardo zarządzać swoją nadmorską firmą. Dziwny trochę duet.
Spodziewałam się zupełnie czegoś innego. W dodatku w zakończenie jest do końca jasne czy to koniec czy nie. Jedynym plusem całej tej historii było oczekiwanie, że coś sie wydarzy między bohaterami.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOboje głównych bohaterów zagubieni i ciągle się na siebie obrażający. Między nimi ciągle dochodziło do jakiś nieporozumień. Mimo wszystko nabraklo mi w tym wszystkim trochę takiej czułości i romantyzmu.
Po przeczytaniu "Testamentu Ariany" tej autorki liczyłem na coś podobnego a tu totalne rozczarowanie, a nie obietnica.
Nie jest to jakaś wybitna literatura i dlatego też taka, a nie inna opinia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie jest to jakaś wybitna literatura i dlatego też taka, a nie inna opinia.
Po przeczytaniu "Testamentu Ariany" tej autorki pełna entuzjazmu sięgnęłam po tę pozycję i ... klapa. No może nie jest do końca nieudana ale do tamtej jej wiele brakuje. Czytałoby się dobrze gdyby nie ciągłe powtórzenia, przypomnienia, aż do zmęczenia-w kółko jedno i to samo. No i zakończenie -urwane tak, jak, jakby rozdział miał się jeszcze nie skończyć, a co dopiero cała książka. Totalne rozczarowanie, a nie obietnica.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie jest to jakaś wybitna literatura,ale przyjemnie się czyta.
Nie jest to jakaś wybitna literatura,ale przyjemnie się czyta.