Cień winy

- Shadow of Guilt
- 2001-01-01
- 2001-01-01
- Izabela Kulczycka-Dąmbska
Małżeństwo Connie i George'a Hadleyów przeżywa kryzys. George kocha młodą wdowę Eve Lord i dla niej chce opuścić żonę. Czeka tylko na ślub siostrzenicy Ali, którą wychowują z Connie po tragicznej śmierci jej rodziców. Wybrankiem Ali jest Chuck, chłopak stateczny i o właściwych koneksjach. A pobrać mają się za miesiąc...
I wszystko byłoby już tylko kwestią czasu, gdyby Ala nie poznała wtedy Dona Saxby'ego. Wystarczył im tydzień, by się zakochali. A George'owi parę dni więcej, by odkryć, że Saxby to znany policji... łowca posagów i szantażysta!
Śmierć Saxby'ego zaskakuje Hadleyów, wydaje się nawet... rozwiązywać problem! Nikt z nich nie ma jednak alibi na czas zbrodni...
Kup Cień winy w ulubionej księgarni
Oceny książki Cień winy
- Rok 2016 1
- Literatura popularna 1
- 1 THRILLER 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Cień winy
Bardzo harmonijne połączenie rozwiązywania zagadki morderstwa z wątkiem obyczajowym -funkcjonowania rodziny na pozór idealnej, który jest tylko ważnym tłem, ale nie zdominował śledztwa (jak to bywa w dzisiejszych kryminałach. Tropy zmieniają się szybko, są różne poszlaki, napięcie utrzymuje ciekawość. Narratorem jest jeden z głównych bohaterów a komisarz Trant zadaje tylko niewygodne pytania i sprawdza fakty. Bardzo lubię takie klasyczne, lekkie kryminały.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNazywam się Trant -porucznik Trant. :) Zakończenia się domyśliłem ,ale i tak bardzo fajnie się czyta. :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSzybko się czyta, w pewnym momencie jest nawet przewidywalna (może dlatego, że już poznałam styl Quentina). Klasyka gatunku. Ach! Zapomniałam wspomnieć - pojawia się porucznik Trant, którego uwielbiam.