Okładka książki Kresy w ogniu. Wojna na Ziemiach Wschodnich Rzeczypospolitej we wrześniu 1939 roku autora Czesław Grzelak, 9788311132191
Czesław Grzelak Wydawnictwo: Bellona historia
historia
2014-06-05
2014-06-05

Kup Kresy w ogniu. Wojna na Ziemiach Wschodnich Rzeczypospolitej we wrześniu 1939 roku w ulubionej księgarnii

Oceny książki Kresy w ogniu. Wojna na Ziemiach Wschodnich Rzeczypospolitej we wrześniu 1939 roku

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kresy w ogniu. Wojna na Ziemiach Wschodnich Rzeczypospolitej we wrześniu 1939 roku

Na półkach: , , , ,

Spojrzenie na wrzesień 1939 na Kresach Wschodnich w zasadzie z perspektywy sowieckiech dokumentów do których odwołuje się autor..

Książka dobra, ale raczej dla ludzi zajmujących sie zawodowo II wojną światową. Ogromna ilość faktów trudnych do zapamiętania dla zwykłego śmiertelnika.

Dwóch agresorów III Rzesza i Związek radziecki, który dogadał się potajemnie w sprawie rozbioru Polski. Polska była osamotniona w tej nierównej walce, braki sprzętowe były widoczne na każdej dziedzinie. Brak reakcji Francji i Wielkiej Brytanii. Świat został oszukany przez Związek Radziecki w sprawie Polski, że chcą pomóc, Stalin wiedział co chce i zawsze dążył do wykonania swojego celu.

16 użytkowników ma tytuł Kresy w ogniu. Wojna na Ziemiach Wschodnich Rzeczypospolitej we wrześniu 1939 roku na półkach głównych
10 użytkowników ma tytuł Kresy w ogniu. Wojna na Ziemiach Wschodnich Rzeczypospolitej we wrześniu 1939 roku na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Kresy w ogniu. Wojna na Ziemiach Wschodnich Rzeczypospolitej we wrześniu 1939 roku

Ciekawostki historyczne