Wiśniewscy. Moja zabawna rodzinka

- My funny family
- 2014-01-01
- 2014-01-01
- Jolanta Reisch-Klose
Czy można wyhodować w szafce na ubrania krzaczki pomidorów? Czy od nadmiaru zmartwień mózg może się zmienić w spaghetti i poplątać jak długi makaron na talerzu? Dlaczego wujek Wezuwiusz przez cały czas wypuszcza niby-dym z długopisu? Odpowiedzi na te i wiele innych intrygujących pytań znajdziecie w ciepłej, pełnej humoru opowieści o perypetiach sympatycznej piątki rodzeństwa: Matyldy, Dudusia, eM, Stefana i Anki.
Kup Wiśniewscy. Moja zabawna rodzinka w ulubionej księgarni
Oceny książki Wiśniewscy. Moja zabawna rodzinka
35 użytkowników ma tytuł Wiśniewscy. Moja zabawna rodzinka na półkach głównych- Przeczytane 28
- Czytamy z córką 1
- Dzieciowe 1
- 2017 1
- Biblioteka 1
- Na sprzedaż 1
- Julija 1
- Biblioteczka Zosi 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wiśniewscy. Moja zabawna rodzinka
Nie zgadzam się z opinią "pasjonatki", że książka jest pozbawiona interesujących wątków. Myślę, że najlepszą ocenę książki dla dzieci może napisać właśnie dziecko. Od najmłodszych lat czytam tą serię z moją mamą. Uważam, że jest to najlepsza i najśmieszniejsza seria dla dzieci. Główna bohaterka Matylda w zabawny sposób opowiada o swojej rodzinie, jej problemach, przygodach i emocjach. Książka jest skierowana dla chłopców jak i dziewczynek. Gorąco polecam!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGdybym miała dziecko, chętnie bym mu tę książeczkę czytała. W moim odczuciu ogólnie była bardzo ciepła i znalazłam w niej ogrom potencjalnie trudnych dla dziecka tematów, o których można by przy okazji porozmawiać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"My Funny Family", jest to oryginalny tytuł książki, napisanej przez Chris Higgins. Autorka nie jest Polką, w oryginale nie ma Wiśniewskich, polskiej szkoły, języka polskiego i Pani Poleskiej, która go uczy. Nie ma Juliusza Kossaka, Brzechwy i entliczka-pentliczka, polskich powiedzonek i Bóg wie jeszcze co zostało spolszczone, czyli coś czego potwornie nie lubię i co zmienia zamysł autora. Nie pojmuję po co i jaki to ma sens.
Niestety książka całkowicie pozbawiona interesujacych wątków. W kółko temat cioci, która umiera ponieważ paliła, roślinek, kiełków, nasionek i jedzenia. Nic, co przykuwa uwagę dziecka, (dorosłego również).
Dziwią mnie wysokie noty, ale cóż...
Moja będzie najniższą.
"My Funny Family", jest to oryginalny tytuł książki, napisanej przez Chris Higgins. Autorka nie jest Polką, w oryginale nie ma Wiśniewskich, polskiej szkoły, języka polskiego i Pani Poleskiej, która go uczy. Nie ma Juliusza Kossaka, Brzechwy i entliczka-pentliczka, polskich powiedzonek i Bóg wie jeszcze co zostało spolszczone, czyli coś czego potwornie nie lubię i co...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekka książka, dobra do nauki czytania. Spodoba się dzieciom, które dopiero zaczynają czytać. Inni raczej uznają ją za słabą.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiezwykle zabawna, pełna dziecięcych przemyśleń książka o rodzince Wiśniewskich. Czyta się ją jednym tchem. To idealna lektura zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.