Inwazja bazgrołów. Książka do kolorowania

Okładka książki Inwazja bazgrołów. Książka do kolorowania autora Kerby Rosanes, Zifflin, 9788310128669
Okładka książki Inwazja bazgrołów. Książka do kolorowania
2015-03-18

Kup Inwazja bazgrołów. Książka do kolorowania w ulubionej księgarnii

Oceny książki Inwazja bazgrołów. Książka do kolorowania

OPINIE i DYSKUSJE o książce Inwazja bazgrołów. Książka do kolorowania

Pierwsza z wielu książek z bazgrołami, które powstały, i pierwsza, którą kupiłam. Jest mniej szczegółowa, niż kolejna książka z tej serii. Obrazki są duże, jest to naprawdę wszystko - jedzenie, przedmioty, zwierzęta, czy magiczne istoty, takie jak np. anioły, wokół obrazka jest wiele wolnej przestrzeni, więc można narysować piękne tło. Każdy rysunek otoczony jest tytułowymi bazgrołami, magicznymi stworkami, dbałość o szczegóły autora jest fascynująca, każdy mały stworek ma inny wygląd i jest sprytnie wpleciony w tło. Książka ma biały, gruby papier, druk jednostronny, więc nic nie przebija, na końcu książki jest gruba tektura, co pozwala kolorować bez podpórki, książka jest klejona, jednak, niestety, często się rozpada.
Na Youtube, na kanale EmiYume nagrałam film, na którym koloruję obrazki z tej książki:

Świetnej jakości kolorowanka, ilustracje bardzo dopracowane, pełne zaskakujących szczegółów odkrywanych dopiero w trakcie pokrywania kolorem. Seria Sztuka kolorowania jest naprawdę godna polecenia.

Inwazja już się rozpoczęła! Bazgroły podbijają świat. Stwierdzają jednak, że nasza rzeczywistość jest szara i nudna. Teraz wszystko w twoich rękach. Od ciebie zależy jak barwne będzie jestestwo tajemniczych bazgrołów. Miłego kolorowania!

Zifflin - produkuje szczegółowe, skomplikowane książki do kolorowania dla dorosłych. Jego dzieła posiadają własne unikalne konwencje, postacie i scenerie, przeznaczone do kolorowania i ucieczki w piękne i relaksujące chwile. Jego dzieła powstają z udziałem prawdziwych mistrzów. Ufa iż kolorowanki są przeznaczone tak samo dla dorosłych jak i dla dzieci.

Kerby Rosanes - filipiński ilustrator, który powołuje do życia swoje bazgrołowe światy, najchętniej posługując się zwykłym czarnym piórem. Niedawno porzucił pracę na etat, aby wreszcie zacząć urzeczywistniać swoje marzenia: rysować jeszcze więcej bazgrołów.

"Inwazja bazgrołów" to niezwykły blok rysunkowy dla dzieci, a także dorosłych, którzy nigdy nie zapomnieli, jak kiedyś lubili kolorować obrazki… Niesamowite czarno-białe światy powołane do życia przez grafika Kerby’ego Rosanesa sprawią, że ani starsi, ani nieco młodsi nie będą mogli oderwać się od tej książki. Dzięki wyjątkowej dbałości artysty o szczegóły "Inwazja bazgrołów" to nie tylko kolorowanka, ale przede wszystkim dzieło sztuki, które ty i twoje dziecko będziecie podziwiać godzinami.

Po cieszącej się ogromną popularnością książce do kolorowania "Tajemny ogród: Rysuj, koloruj, przeżywaj przygody" - Johanny Basford, wydawnictwo Nasza Księgarnia kontynuuje publikowanie skomplikowanych, czasochłonnych, ale relaksujących kolorowanek dla młodszego i starszego grona odbiorców, nie popełniając wcześniejszych błędów. "Inwazja bazgrołów. Książka do kolorowania" - Zifflina, Kerby'ego Rosanesa, w przeciwieństwie do wcześniej wspomnianej pozycji, której temat przewodni stanowiła natura, przedstawia historie, stworzonych przez duet, potworków. Tak też na każdej stronie bloku, na odbiorców czeka chmara malutkich duszków do pokolorowania, przedstawionych w przeróżnych zabawnych scenach. Całość prezentuje się naprawdę ciekawe, i na pewno prędko się nie znudzi.

Publikacja charakteryzuje format bloku technicznego. Już nie trzeba się martwić, że mazaki, kredki akwarelowe lub farbki zostawią przebicia na drugiej stronie. Każdy z obrazków mieści się na innej karcie. Jest także umieszczony na środku, więc nie trzeba się gimnastykować z kolorowaniem, jak miało to miejsce w "Tajemniczym ogrodzie: Rysuj, koloruj, przeżywaj przygody", gdzie obrazki często mieszczą się na dwóch stronach. Ukończone działa, również łatwo można oderwać od bloku. To wielka dogodność, ale również minus dzieła. Otóż, niezależnie od naszych chęci i delikatności, wraz z czasem, kartki same będą odchodzić od całości. Dużemu zniszczeniu będzie ulegać również okładka książki. Na te dwie okoliczności nie ma sposobu. Cała książka została usztywniona tekturową podkładką.

"Inwazja bazgrołów. Książka do kolorowania" to kolorowanka w pełnej krasie. Zainteresowani nie odnajdą w niej zadań, ani nie zostaną zobowiązani do własnoręcznego dokańczania obrazków. Samo kolorowanie. Warto rzucić okiem na dzieło, ponieważ na dzień dzisiejszy to najlepsza kolorowanka w polskich księgarniach.

43 użytkowników ma tytuł Inwazja bazgrołów. Książka do kolorowania na półkach głównych
21 użytkowników ma tytuł Inwazja bazgrołów. Książka do kolorowania na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Inwazja bazgrołów. Książka do kolorowania

Okładka książki Doodle Realm. Kraina bazgrołów Jaakko Hinkkanen, Zifflin
Doodle Realm. Kraina bazgrołów Jaakko Hinkkanen, Zifflin
Okładka książki Manic Botanic Irina Vinnik, Zifflin
Manic Botanic Irina Vinnik, Zifflin
Okładka książki Planeta bazgrołów. Książka do kolorowania Lei Melendres, Zifflin
Planeta bazgrołów. Książka do kolorowania Lei Melendres, Zifflin

Cytaty z książki Inwazja bazgrołów. Książka do kolorowania