Terapia psychodynamiczna. Praktyka oparta na dowodach

Okładka książki Terapia psychodynamiczna. Praktyka oparta na dowodach autora Jacques P. Barber, Richard F. Summers, 9788323337027
Okładka książki Terapia psychodynamiczna. Praktyka oparta na dowodach
Richard F. SummersJacques P. Barber Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego Seria: Psychiatria i psychoterapia nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
Psychiatria i psychoterapia
2014-01-01
2014-01-01
Robert Andruszko

Kup Terapia psychodynamiczna. Praktyka oparta na dowodach w ulubionej księgarnii

Oceny książki Terapia psychodynamiczna. Praktyka oparta na dowodach

OPINIE i DYSKUSJE o książce Terapia psychodynamiczna. Praktyka oparta na dowodach

Naprawdę uwzględnia nowatorskie niuanse w psychoterapii psychodynamicznej (które moim zdaniem już powinny być powszechnie stosowane). Mam wrażenie, że ta książka stanowi bardzo dobrą nadbudowę podstaw praktycznych. Ma konkretną strukturę: omawia szczegółowo pracę psychodynamiczną z depresją; obsesyjnością; strachem przed porzuceniem; niskim poczuciem własnej wartości pacjenta; lękiem napadowym oraz traumą. Oprócz tego zwrócona jest uwaga na aktualne łączenie psychoterapii z farmakoterapią oraz na różne sposoby terapii w pracy z parą. Może również ułatwić opracowanie przypadku oraz rozmowy z pacjentem dot. celów terapii; przymierza; przeniesienia oraz zakończenia terapii (kiedy, dlaczego, jak). Na pewno będę do niej wracać.

102 użytkowników ma tytuł Terapia psychodynamiczna. Praktyka oparta na dowodach na półkach głównych
23 użytkowników ma tytuł Terapia psychodynamiczna. Praktyka oparta na dowodach na półkach dodatkowych

Okładka książki Terapia psychodynamiczna w praktyce. Studia przypadków Jacques P. Barber, Richard F. Summers
Richard F. Summers
Richard F. Summers
Dr n. med. Richard F. Summers ‒ profesor i kierownik programu szkoleniowego dla rezydentów odbywających specjalizację z psychiatrii na Wydziale Medycznym Uniwersytetu Pensylwanii, wykładowca w Philadelphia Center for Psychoanalysis.

Cytaty z książki Terapia psychodynamiczna. Praktyka oparta na dowodach

Dodaj cytat z książki Terapia psychodynamiczna. Praktyka oparta na dowodach