Slawia: Rzeczpospolita Przeklęta

- fantasy, science fiction
- Wolsung
- 2013-01-01
- 2013-01-01
Wszystkie wanadyjskie mocarstwa mają swoje smoki, a każdy ród królewski pochodzi od bohatera, który pokonał legendarnego jaszczura i zawarł z nim pakt. Piastun, pierwszy władca Slawii, jako jedyny postanowił załatwić sprawę po swojemu – pokonaną bestię po prostu zabił. Miało to daleko idące konsekwencje...
Dwa tysiące lat później Slawia wciąż zmaga się ze smoczą Klątwą. To państwo zbyt słabe, by stać się mocarstwem i zbyt silne, by ulec zakusom potężnych sąsiadów. Państwo monumentalnych planów i spektakularnych porażek; wspaniałych metropolii i zapyziałych zaścianków; małostkowych egoistów i bohaterów bez skazy. Jedyne takie państwo na świecie. Rzeczpospolita Przeklęta.
Przed pochodzącymi ze Slawii Niezwykłymi Damami i Dżentelmenami stoi wyzwanie, któremu nie sprosta żaden z zagranicznych bohaterów. Tylko potomkowie Piastuna mogą być na tyle szaleni, by podjąć się niemożliwego i stawić czoła Smoczej Klątwie.
Przyszłość Slawii leży w waszych rękach...
Slawia zawiera:
- obszerne opisy 9 Województw, 2 Wolnych Miast oraz pewnego eksperymentu kolonialnego;
- 20 specjalności rodem ze Slawii, od aktora-komedianta, przez warchoła, po szermierza;
- 9 organizacji, wraz z unikalnymi Atutami, gadżetami i osiągnięciami;
- ponad 30 osobistości, które ubarwią wasze przygody;
- unikalne dziedzictwo: slawijski szlachcic;
- zakulisowe informacje o smoczej klątwie i jej wpływie na życie Slawijczyków;
- informacje o dramatycznej historii Slawii, szalonych teoriach, bezcennych artefaktach i niewyjaśnionych tajemnicach;
- nowe zasady opcjonalne: smocza klątwa, brawurowe manewry, pakty z biesami;
- dokładny opis szalonej slawijskiej państwowości, wraz z generatorem partii politycznych;
- 14 antagonistów z najdzikszych zakątków Slawii;
- 244 pomysły na przygody.
Kup Slawia: Rzeczpospolita Przeklęta w ulubionej księgarni
Oceny książki Slawia: Rzeczpospolita Przeklęta
14 użytkowników ma tytuł Slawia: Rzeczpospolita Przeklęta na półkach głównych- Przeczytane 8
- RPG 5
- Fantastyka 2