Aleja Chanel N° 5

Kup Aleja Chanel N° 5 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Aleja Chanel N° 5

OPINIE i DYSKUSJE o książce Aleja Chanel N° 5

1944

Książkę wzięłam ze sobą w podróż i świetnie się sprawdziła.
Lekka i przyjemna, rozdziały szybko przeleciały.
Największa zaleta - momentami jest zabawna.
Największa wada - jak dla mnie główna bohaterka zbyt wiele uwagi poświęca wyglądowi i ubiorowi, ale jakże bardzo to jest na czasie.

Książka Danieli Farnese to świetny obraz współczesnego społeczeństwa ludzi dobrze sytuowanych: ich pogoń za idealnym wyglądem, za pieniędzmi, karierą i zabawą. Ale też ich samotność i poszukiwanie miłości.

Współczesne młode kobiety są niezależne, zaradne, odważne, inteligentne i nie jest łatwo znaleźć im mężczyznę, który spełni ich oczekiwania.
Rebecca to typowy przykład. Akurat w jej wypadku przeszkadzało mi to, że była po prostu pusta. Look ponad wszystko.

Mimo wszystko polecam tę książkę. Fajna do przemyślenia, w którym miejscu sami jesteśmy i jakie wartości są dla nas najważniejsze.

Książkę wzięłam ze sobą w podróż i świetnie się sprawdziła.
Lekka i przyjemna, rozdziały szybko przeleciały.
Największa zaleta - momentami jest zabawna.

,,Aleja Chanel no 5" to książka, która towarzyszy mi już od dłuższego czasu. Mimo tego, że czytałam ją już wiele razy, zawsze chętnie do niej wracam i z uśmiechem przypominam sobie losy głównej bohaterki. Rebeca jak nikt inny kocha modę i posiada niezliczoną ilość par butów. Pewnego dnia postanawia rzucić całe swoje dotychczasowe życie i wyjeżdża do Mediolanu, gdzie mieszka jej chłopak. Nie chcąc żyć dłużej w związku na odległość, postanawia  zrobić mu niespodziankę i przyjechać z niezapowiedzianą wizytą. Niestety świat tej niepoprawnej romantyczki legł w gruzach, gdy dowiedziała się o zdradzie ukochanego. Samotna i  bez w pracy w obcym mieście, musi poradzić sobie ze wszystkimi przeciwnościami losu. Ciekawa, przyjemna historia o kobiecie, która poszukuje kogoś, kto obdarzy ją szczerym uczuciem. Z flakonikiem ulubionych perfum i słowami swojej mentorki Coco w głowie rzuca się w wir Mediolańskiego życia. Co przyniesie los i czy uda jej się znaleźć miłość swojego życia? Kim okaże się tajemniczy nieznajomy, którego spotka w windzie?

Zabawna i lekka opowieść, która dość mocno zapadła mi w pamięć. Podobała mi się historia, którą zaserwowała nam autorka i z przyjemnością śledziłam losy  miłosnych zawirowań głównej bohaterki. Ciekawe opisy mediolańskiego życia były dużym atutem, który pozwolił mi lepiej poznać to cudowne miasto. Warto wspomnieć również o Rebece, która nie jest kolejną wyidealizowaną postacią, a zwykłą kobietą z krwi i kości. Podsumowując, była to przyjemna lektura, która niejednokrotnie umiliła mi czas, a prosty język sprawił, że kolejne strony leciały jak szalone.

Luźna historia kobiety która na naszych oczach wychodzi z dołka miłosnego, staje się silna i spełnia marzenia. Książka pozytywna, otwiera oczy i szepce, aby uwierzyć w siebie.

417 użytkowników ma tytuł Aleja Chanel N° 5 na półkach głównych
123 użytkowników ma tytuł Aleja Chanel N° 5 na półkach dodatkowych