Ten mężczyzna

Okładka książki Ten mężczyzna autora Jodi Ellen Malpas, 9788324149612
Okładka książki Ten mężczyzna
Jodi Ellen Malpas Wydawnictwo: Amber Cykl: Ten Mężczyzna (tom 1) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Ten Mężczyzna (tom 1)
This Man
2014-03-18
2014-03-18
Agnieszka Myśliwy

Kup Ten mężczyzna w ulubionej księgarnii

Oceny książki Ten mężczyzna

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ten mężczyzna

Jedym słowem tragedia. Zazwyczaj czytam wszystkie lektury do końca, ale w tym wypadku przy 80% chociaż bardzo się zmuszałam nie dałam rady.

Nie zainteresowała mnie.

Nie zainteresowała mnie.

Sssssstraszna. Uwielbiam romanse z erotyką ... niestety nie zerknęłam na opinie i przeczytałam tom.1. Przeczytałam do końca, aby dowiedzieć się czegoś o bohaterach ... atu d**a nadal nic nie wiem. Zdecydowanie nie polecam. Nie sięgnę po kolejne części.

4139 użytkowników ma tytuł Ten mężczyzna na półkach głównych
618 użytkowników ma tytuł Ten mężczyzna na półkach dodatkowych

Jodi Ellen Malpas
Zdobyła sławę cyklem Ten Mężczyzna, który rozpalił wyobraźnię kobiet na całym świecie i wywindował autorkę do czołówki największych gwiazd literatury erotycznej. Seria Ta Noc umocniła jej pozycję jednej z najpopularniejszych twórczyń gatunku. Wszystkie jej powieści królowały na światowych listach bestsellerów i były jednymi z najlepiej sprzedających się powieści erotycznych na całym świecie. Są wydawane w 22 krajach.

Jego kłamstwa Jodi Ellen Malpas
Jego kłamstwa
Jodi Ellen Malpas
W tej części odrobinę poznajemy głównego bohatera. Jesse dalej jest bohaterem, którego jednocześnie kochasz i chcesz zabić. Tym razem przez większość książki miałam ochotę zabić Warda😠 Jego tajemniczości była fajna w pierwszym tomie, ale w drugim już mnie wkurzała. Miałam wrażenie, że Jeese w ogóle nie chce się otworzyć przed Ava. Wkurzało mnie jego podejście do bohaterki. Niby jest dla niego ważna, a jednak nie traktuje jej poważnie. Jest bardzo zaborczy, chce kontrolować każdy aspekt jej życia, manipuluje wieloma sytuacjami tak by wszystko szło zgodnie z jego planami. Ava w pewnych momentach też mnie irytowała. Brakowało mi w niej stanowczości, jakby zapomniała czym jest asertywność i silna wola. Mówi, że czegoś nie chce, a po paru minutach i tak ulega. Choć pod koniec książki nadrobiła i wytrwała w swoim postanowieniu, co pewnie nie potrwa dłuzej niż do kolejnego tomu🙊 Co do wielkiej tajemnicy Rezydencji. Moje podejrzenia okazały się słuszne 🧐 zdecydowanie czekam na rozwinięcie tego wątku 🥵 Miałam również podejrzenia co do pewnych zachowań Warda, tutaj także się nie myliłam. Oczywiście Jesse strasznie mnie denerwował, ale niestety ma w sobie coś, co sprawia że i tak jestem na tak. Przez to koniec książki złamał mi trochę serce. Rozwój sytuacji bardzo mnie ciekawi. Kolejny raz mam swoje teorie co do niektórych rzeczy, ale to cierpliwie poczekam. Jestem pewna, że w kolejna część znowu czymś mnie zaskoczy. Oczywiście polecam serię, a przynajmniej jej dwa pierwsze tomy🙊😅
miedzy_akapitami - awatar miedzy_akapitami
Uwięziona w bluszczu J. Lerman
Uwięziona w bluszczu
J. Lerman
Czasem coś mnie podkusi i sięgnę po jakiś erotyka. Po co? Sama tego nie wiem. Tym razem wybór padł na trylogię "Oddana bez reszty". J. Lerman. Tym razem na szczęście zaczęłam od pierwszego tomu zatytułowanego " Uwięziona w bluszczu". Skromna, nieśmiała Sophia marzy o aktorstwie. Kiedy dostaje się na podyplomowe studia do słynnej londyńskiej akademii teatralnej, nie może uwierzyć w swoje szczęście. Właścicielem uczelni i wykładowcą jest Marc Blackwell, młody, ale już sławny hollywoodzki gwiazdor. Od pierwszej chwili Sophia czuje, że coś przyciąga ją do tego zimnego, wyniosłego, lecz fascynującego mężczyzny. Wkrótce poznaje jego mroczne upodobania. A Marc rzuca jej wyzwanie: czy Sophia pozwoli mu nauczyć ją przekraczać własne granice - jako aktorka… i jako kobieta… Ok, książka już za mną. I w sumie nie wiem co mam o niej myśleć, jaką wystawić ocenę. Ale może od początku. Sophie jest zwykłą dziewczyną z maleńkiej miejscowości, która tak jak każda w jej wieku, marzy o karierze aktorskiej. Jednak w przeciwieństwie do wielu, ma talent. Dlatego też dostaje się do prestiżowej akademii. Mam wrażenie, że to typ takiego współczesnego Kopciuszka. Ma na głowie prostolijnego ojca, macochę, młodszego braciszka i wieczny bałagan w domu. Zahukana, zabiegana, nie ma czasu na spotkania z równolatkami. Stąd też sławny, przystojny, pewny siebie Mark zawraca jej w głowie. A dziewczyna, która w końcu dostaje to czego chciała, ostatecznie nie wie czy tego chce. Pogmatwane to, nie? A teraz nasz przystojny tajemniczy Marc Blackwell. Aktor grający od dziecka. Mający zresztą trudne dzieciństwo. Skrywają cytujcie mnóstwo tajemnic i nie dopuszczający do siebie nikogo. Ale jednocześnie czuły i troskliwy. Wymarzony typ każdej z nas, nie? Sama fabuła jest bardzo prosta. Opiera się na skrywanym w tajemnicy związku studentka - wykładowca. No i dużo seksu. Książka aż cieknie erotyzmem. Czyta się szybko. Lekki język, bardzo nieskomplikowane dialogi. Ale nie wiem czy to plus. Bohaterowie jacyś tacy niewydarzeni, a w trakcie czytania miałam wrażenie, że to wszystko już było. Ale do poduszki się nada. No bo nie oszukujmy się, każda z nas sięga po erotyki dla "momentów". Czy sięgnę po kolejny tom? Raczej tak. W końcu dostałam to, czego się spodziewałam. I na koniec chcę dać duże brawa dla wydawnictwa Amber. Bardzo spodobała się mi okładka. Jest tajemnicza, zmysłowa. I chyba dlatego zabrałam się za tą książkę.
Edyta - awatar Edyta
oceniła na65 lat temu
Spełnij mnie Julie Kenner
Spełnij mnie
Julie Kenner
I znów spotykamy się z niesamowitym Damienem i jego dziewczyną Nikki. Tych dwoje jest w Niemczech czekając na proces Damiena, który podobno zamordował swojego byłego trenera tenisa spychając go z dachu klubu. Na jaw wychodzi także, że Damien był molestowany przez tego mężczyznę. Aby wygrać proces i zostać oczyszczonym z zarzutów musiałby upublicznić zdjęcia, które jego trener mu robił podczas tych wszystkich tragicznych sytuacji... Jednak Damien nie chce tego robić. Nie chce aby jego życie prywatne było na pierwszych stronach tabloidów. A przez swoją upartość może nawet skończyć w więzieniu. Jest też Nikki. Prasa ucichła na temat aktu erotycznego do którego pozowała dla Damiena za milion dolarów, ale rozpoczął się nowy koszmar. Sms-y, listy oraz kamienie wybijające szyby w jej mieszkaniu, w których jest wyzywana od najgorszych. Przez to Damien zabiera ją i jej przyjaciółkę Jamie do swojego domu w Malibu, bo wie, że tylko tam będzie mógł chronić Nikki. Damien ma również inne zmartwienia oprócz procesu w sądzie i dręczyciela Nikki. Jest nim dawna przyjaciółka, Sofia. jest była narkomanką i po raz kolejny wypisała się z ośrodka, w którym pomagali jej skończyć z nałogiem na własne żądanie. Damien martwi się o nią i próbuje ją znaleźć wszystkimi możliwymi sposobami. Jednak ona pojawi się sama i to w nie takich okolicznościach jak wszyscy sobie wyobrażali... Książka w pewnych momentach doprowadza do łez jak i do śmiechu. Chociaż zakończenie było przewidywalne (przynajmniej dla mnie) to naprawdę warto po nią sięgnąć i skończyć Trylogię Starka z wielkim zakończeniem. ;)
Poetka_A - awatar Poetka_A
oceniła na92 lata temu
Piekło Gabriela Sylvain Reynard
Piekło Gabriela
Sylvain Reynard
„Piekło Gabriela” to książka, którą trudno jednoznacznie zaszufladkować — i chyba właśnie w tym tkwi jej siła. Z jednej strony nie wywołała u mnie efektu wow, z drugiej zdecydowanie nie jest przeciętna ani do zapomnienia po zamknięciu ostatniej strony. Ogromnym atutem są klimatyczne i inteligentne nawiązania do Włoch oraz do „Boskiej komedii” Dantego. Ten motyw został wykorzystany z wyczuciem i nadaje historii głębi oraz specyficznej, lekko mrocznej atmosfery, która bardzo działa na wyobraźnię. To zdecydowanie jeden z najmocniejszych elementów powieści. Sama fabuła jest interesująca i wciągająca, a książkę czyta się płynnie. Autor potrafi budować napięcie i zostawia czytelnikowi przestrzeń do myślenia. Jest sporo niedopowiedzeń, które zmuszają do samodzielnego „dopisywania” emocji, intencji i znaczeń — i to akurat odbieram bardzo na plus. Nie wszystko jednak działa idealnie. Postacie momentami wydają się zbyt mało konkretnie zarysowane, jakby zabrakło im kilku detali, które uczyniłyby je bardziej wyrazistymi. Do tego tempo narracji bywa nierówne — niektóre sceny są niepotrzebnie rozwleczone, podczas gdy inne kończą się zbyt szybko, zostawiając niedosyt. Warto też podkreślić, że nie jest to książka sprowadzona wyłącznie do warstwy erotycznej. To nie bezrefleksyjna erotyczna sensacja, a historia z klimatem, emocjami i próbą powiedzenia czegoś więcej niż tylko opis relacji fizycznej.
Monczi - awatar Monczi

Cytaty z książki Ten mężczyzna