Magiczny kotek. Nadmorska tajemnica

Okładka książki Magiczny kotek. Nadmorska tajemnica autora Sue Bentley, 9788328002852
Okładka książki Magiczny kotek. Nadmorska tajemnica
Sue Bentley Wydawnictwo: Wilga Cykl: Magiczny kotek (tom 9) literatura dziecięca
literatura dziecięca
Michał Zacharzewski

Kup Magiczny kotek. Nadmorska tajemnica w ulubionej księgarnii

Oceny książki Magiczny kotek. Nadmorska tajemnica

OPINIE i DYSKUSJE o książce Magiczny kotek. Nadmorska tajemnica

Powiem tak: dopiero zaczynam wchodzić do świata czytelników i na pierwszy ogień wybrałam tę książkę. Dlaczego? A to dlatego, że jest to pierwsza książka (nie licząc lektur),którą w życiu przeczytałam. Jestem w stanie polecić ją czytelnikom na oderwanie się chociaż na chwilę od rzeczywistości (zwłaszcza w tych ciężkich czasach ;/). Jednak mimo wszystko, ta książka nic do mojego życia nie wniosła. Może dlatego, że tylko ten tom przeczytałam? Nie wiem zbytnio czy inne coś wnoszą. Jedynie fajnie było wrócić do dawnych czasów i oderwać się od realnego świata i tyle.
Na pewno zbytnio czasu na nią się nie straci. Nie czytam jakoś szybko, a przeczytałam ją w 56 minut przy jednym posiedzeniu. Najbardziej bolą mnie błędy (może dlatego, że strasznie na nie zwracam uwagę) i nie wiem, czy to błąd w tłumaczeniu, czy w oryginale. Chyba, że czegoś nie zrozumiałam i było to celowe, wtedy proszę mnie poinformować o tym ;). Mam na myśli te błędy:
1) imię kota - Płomyczek w jednym momencie zamienia się na Burza,
2) kiedy główna bohaterka mija się z grupą dzieci, jedno z nich coś do niej mówi (nie chcę spoilerować zbytnio, więc mam nadzieję, że domyślicie się o co mi chodzi). Potem dziewczynka wspomina te słowa, ale przy okazji powiedziała, że są to słowa Jędrka - co było niemożliwe.

Wiem, że trochę szukanie problemu na siłę, ale po prostu takie niedociągnięcia mnie bolą i zwracam strasznie na nie uwagę.

Jeżeli ktoś chce przeczytać tylko ten tom dla fabuły lub morału, to osobiście nie polecam (mówię o samym tym tomie - innych nie przeczytałam i raczej nie przeczytam, więc się nie wypowiem). Jednak jeżeli chce się książkę przeczytać dla oderwanie się od rzeczywistości, to jest dobra i szybko się czyta, więc w takim wypadku jestem w stanie polecić ;).

Bardzo ciekawa książeczka o przygodach kotka Płomyczka.
Mojego syna najpierw urzekła okładka (kolor oczu kotka jest niesamowity) a potem fakt, że książka jest o zwierzątku, które bardzo lubi.
Przyjemnie i szybko się czytało.
Polecamy :)

Bardzo ciekawa książeczka o przygodach kotka Płomyczka.
Przyjemnie i szybko się czytało.
Polecamy :)

Kolejna wspaniała opowieść fantasy o magicznym kotku Płomyku, polecam.

Kolejna wspaniała opowieść fantasy o magicznym kotku Płomyku, polecam.

55 użytkowników ma tytuł Magiczny kotek. Nadmorska tajemnica na półkach głównych
16 użytkowników ma tytuł Magiczny kotek. Nadmorska tajemnica na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Magiczny kotek. Nadmorska tajemnica

Dodaj cytat z książki Magiczny kotek. Nadmorska tajemnica