Guvnors. Relacja z pierwszej linii chuligańskiego frontu

Okładka książki Guvnors. Relacja z pierwszej linii chuligańskiego frontu autora Mickey Francis, Peter Walsh, 095308471X
Okładka książki Guvnors. Relacja z pierwszej linii chuligańskiego frontu
Mickey FrancisPeter Walsh Wydawnictwo: ASM International sport
sport
Guvnors: The Autobiography of a Football Hooligan Gang Leade
2013-01-01
2013-01-01
095308471X

Kup Guvnors. Relacja z pierwszej linii chuligańskiego frontu w ulubionej księgarnii

Oceny książki Guvnors. Relacja z pierwszej linii chuligańskiego frontu

OPINIE i DYSKUSJE o książce Guvnors. Relacja z pierwszej linii chuligańskiego frontu

Stadionowa przemoc i wszystko w tym temacie. Kibice z miłą chęcią ją pochłonął, a kto czytał "Ja kibic" lub "Władcy stadionów" to wie czego się spodziewać.

"Autorem „Guvnors” jest Mickey Francis, który przy współpracy z Peterem Walshem stworzył książkę opisującą swoje życie, a dokładniej człowieka z chuligańskiej ekipy Manchesteru City.
Książka zaczyna się od końca, a dokładniej mowa tutaj o procesie, który dla autora Guvnorsów skończył się odsiadką w miejscu odosobnienia. Po krótkim wstępie Francis zaczyna opisywać wszystko od początku, zaczynając oczywiście od swojego dzieciństwa w Moss Side, czyli jednej z najniebezpieczniejszych dzielnic Anglii. W moim odczuciu to bardzo pozytywny zabieg, który jest tutaj wręcz niezbędny, aby zrozumieć, dlaczego życie tego młodego chłopaka z Manchesteru pokierowało właśnie w stronę stadionowej chuliganki."
Więcej: http://sektorkiboli.pl/guvnors-czyli-ksiazka-o-chuliganach-city/

Znakomitej "Ja, kibic" wiele nie ustępuje. Stadionowa przemoc opowiedziana ustami jej uczestnika. Warto przeczytać.

56 użytkowników ma tytuł Guvnors. Relacja z pierwszej linii chuligańskiego frontu na półkach głównych
23 użytkowników ma tytuł Guvnors. Relacja z pierwszej linii chuligańskiego frontu na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Guvnors. Relacja z pierwszej linii chuligańskiego frontu

Cytaty z książki Guvnors. Relacja z pierwszej linii chuligańskiego frontu

Dodaj cytat z książki Guvnors. Relacja z pierwszej linii chuligańskiego frontu