Kochanek doskonały cz.1

- Pamiętniki pisane szminką
- 2012-03-29
- 2012-03-29
Krystyna Nepomucka - autorka ponad 30 powieści dla dorosłych i młodzieży. Studiowała medycynę, nauki prawno - administracyjne, plastykę, filologię polską, a więc spróbowała wszystkiego po trochu. Przez lata pracowała w „Za i Przeciw” i „Chłopskiej Drodze”. Zadebiutowała w 1945 r. na łamach „Wiadomości londyńskich” powieścią w odcinkach "Romans z Busiem". Została ona wydana w Polsce dopiero w 1960 r. pt. "Małżeństwo niedoskonałe".W kolekcji prezentujemy całą twórczość pisarki.„Myślę...- zaczęłam ostrożnie – że najlepiej będzie, gdy połączysz się ślubem z tą świętą niewiastą.- Starałam się utrzymać powagę. - Możliwe, że ja pójdę do klasztoru. Życie świeckie już mi obrzydło i za stara jestem do spełniania małżeńskich obowiązków – dokończyłam , panując dzielnie nad drgającym głosem. Po moich słowach Busio runął na kolana i wrzasnął na całe gardło:- Jam twój niewolnik do śmierci! Zrób mi łaskę i stań butem na głowie! - Czołgał się po tygrysiej skórze w moim kierunku. Stanęłam. Dla świętego spokoju. Ucałował z czcią mój zniszczony domowy pantofel z czerwonej skórki, a ja pomyślałam, ze należałoby kupić już nowe, takie ze złotym haftem...”
Kup Kochanek doskonały cz.1 w ulubionej księgarni
Oceny książki Kochanek doskonały cz.1
126 użytkowników ma tytuł Kochanek doskonały cz.1 na półkach głównych- Przeczytane 89
- Roman Sidło 1
- Obyczajowe 1
- 2014 1
- 2013 1
- 2015 1
- Krystyna Nepomucka 1
Cytaty z książki Kochanek doskonały cz.1
(...) mężczyźni małego wzrostu są złośliwi, bo im się serce w gównie macza!

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kochanek doskonały cz.1
95/2017
cykl "niedoskonałości i doskonałości" (cz. 5 z 6)
95/2017
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tocykl "niedoskonałości i doskonałości" (cz. 5 z 6)
Kolejna część "Niedoskonałości".
Zaskoczył mnie przeskok o kilkanaście lat, w stosunku do poprzedniego tomu.
Ogólnie książka fajna-ciekawa, miejscami zabawna.
Dziś sięgam po kolejny tom.
Kolejna część "Niedoskonałości".
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZaskoczył mnie przeskok o kilkanaście lat, w stosunku do poprzedniego tomu.
Ogólnie książka fajna-ciekawa, miejscami zabawna.
Dziś sięgam po kolejny tom.
Szósta część serii. Główna bohaterka jest teraz dojrzałą kobietą, jej córka dorosła i przechodzi przez swoje pierwsze niepowodzenia
w miłości, wszystko bardzo ciekawe, ale nie było w tym tomie żadnego "wow".
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tow miłości, wszystko bardzo ciekawe, ale nie było w tym tomie żadnego "wow".
Dalsze losy bezimiennej bohaterki, która wraca do Warszawy wraz z ojcem i córką. Bardzo ciekawa i przejmująca opowieść pełna humoru.