Dangerous to Know & Love

Okładka książki Dangerous to Know & Love autora Jane Harvey-Berrick, 9780957496163
Okładka książki Dangerous to Know & Love
Jane Harvey-Berrick Wydawnictwo: Harvey Berrick Publishing literatura młodzieżowa
literatura młodzieżowa
2014-01-23
2014-01-23
angielski

Kup Dangerous to Know & Love w ulubionej księgarnii

Oceny książki Dangerous to Know & Love

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dangerous to Know & Love

Namęczyłam przy tej pozycji z paru powodów.
Po pierwsze jest dla mnie za długa. Wolałabym, żeby była podzielona na dwa tomy. Po drugie nie jestem fanką głównych bohaterów. Jak Lisanne mnie irytowała, odebrałam ją jako naprzyjszajacą się desperatka. Daniel natomiast denerwował mnie swoimi napadami agresji i tym, że się wiecznie złościł i obrażał na nią.
Kolejna sprawa to ta ilość wykrzykników! Czy oni nie mogą ze sobą normalnie rozmawiać tylko wiecznie krzyczeć!
Same kłótnie, wieczne sprzeczki, obrażanie się na siebie tego było zdecydowanie za dużo.
Brakowało mi tego prawdziwego, nieskończonego uczucia między nimi...
Co mi się podobało to główny wątek, który był czymś nowym i ciekawym.

Namęczyłam przy tej pozycji z paru powodów.
Kolejna sprawa to ta...

Paradoksalnie, jak na tak wysoką ocenę, moja opinia ma więcej minusów niż plusów..
Książka jest za długa, pełna absurdów i rzeczy niemożliwych, a przynajmniej bardzo nieprawdopodobnych. Chemia między bohaterami słaba, opisy zbliżeń letnie. Styl autorki też średnio mi się podoba.
A jednak ma w sobie coś... COŚ przez co wracam do niej już trzeci raz i pewnie jeszcze wrócę. Dlatego warto po nią sięgnąć pomimo niedoskonałości, one giną na tle całości :)

Książka mimo prawie 600 stron czytało się dobrze. Świetna fabuła szybkie dialogi. Cieszę się że autorzy w książkach poruszają trudne tematy związane ze zdrowiem. Polecam.

2340 użytkowników ma tytuł Dangerous to Know & Love na półkach głównych
437 użytkowników ma tytuł Dangerous to Know & Love na półkach dodatkowych