ArtykułyWiosna z książką – kwietniowe premiery, które warto poznać
LubimyCzytać11
LubimyCzytać10
ArtykułyUmrę, jeśli tego nie polubisz - weź udział w konkursie i wygraj wspomnienia influencerki
LubimyCzytać35
ArtykułyDlaczego poziom czytelnictwa w Polsce nie rośnie? Raport Biblioteki Narodowej
Iza Sadowska169
Gdzie ci mężczyźni? O męskości dla kobiet i mężczyzn

- popularnonaukowa
- 2012-01-01
- 2012-01-01
- 978-83-61860-280
KSIĄŻKA DLA KAŻDEGO, KTO CHCE SIĘ DOWIEDZIEĆ:
* dlaczego mężczyznę trudno zawołać na obiad,
* kto w małżeństwie powinien być ekspertem od seksu,
* po co mąż ma mówić żonie, że ją kocha,
* dlaczego nie opłaca się podnosić głosu na kobietę,
* gdzie można znaleźć przepis na 100% mężczyznę,
* dlaczego nie warto przeszkadzać mężczyźnie, kiedy leży i robi NIC,
* kto jest w stanie rzucić palenie dla dziewczyny,
* dlaczego mężczyzna musi mieć wszystko napisane na kartce,
* jak kapłan powinien rozmawiać z kobietami.
Kup Gdzie ci mężczyźni? O męskości dla kobiet i mężczyzn w ulubionej księgarnii
Oceny książki Gdzie ci mężczyźni? O męskości dla kobiet i mężczyzn
126 użytkowników ma tytuł Gdzie ci mężczyźni? O męskości dla kobiet i mężczyzn na półkach głównych- Chcę przeczytać 72
- Męskość 2
- Religijne 2
- Psychologia 1
- 1.2. ulubionego autora 1
- Guidebooks 1
Tagi i tematy do książki Gdzie ci mężczyźni? O męskości dla kobiet i mężczyzn

Cytaty z książki Gdzie ci mężczyźni? O męskości dla kobiet i mężczyzn
Kobieta potrzebuje od mężczyzny uznania, że tworzy piękno i dobro, że jest wrażliwa, dobra, piękna.
Gdyby żadna kobieta nie zgodziła się na wolny związek, wszyscy mężczyźni grzecznie dorastaliby do małżeństwa i na kolanach prosili o rękę. Zatem, aby mężczyzna stał się dobrym mężem i ojcem w rodzinie, najpierw ma się stać pełnowartościowym facetem, odpowiedzialnym i zdolnym do miłości, czyli wyzwolonym z własnego egoizmu.
Rozwiń ZwińPo to jest łaska sakramentu małżeństwa, żeby przerobić to, co jest po ludzku nie do przerobienia, żeby wytrzymać to, co jest po ludzku nie wytrzymania i żeby pokonać rzeczy naprawdę trudne.
Po to jest łaska sakramentu małżeństwa, żeby przerobić to, co jest po ludzku nie do przerobienia, żeby wytrzymać to, co jest po ludzku nie w...
Rozwiń Zwiń

OPINIE i DYSKUSJE o książce Gdzie ci mężczyźni? O męskości dla kobiet i mężczyzn
Myślę, że książka warta przeczytania zarówno przez Panów, jak i Panie :)
Myślę, że książka warta przeczytania zarówno przez Panów, jak i Panie :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRzeczowo i konkretnie o mężczyznach, ale nie tylko, bo dowiedziałam się równie dużo o kobietach i ich wspólnych relacjach, budowaniu związku, o tym kim dla siebie powinniśmy być na co dzień... P. Pulikowski przytacza wiele historii zaczerpniętych z życia/pracy w poradni dla małżeństwo, co jest ciekawym urozmaiceniem,
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka warta przeczytania. Dużo prawdy o mężczyznach. Dla kogoś kto chce być lepszym w małżeństwie dobre porady i wskazówki co robić i jak żyć. oczywiście nie musimy się z wszystkim zgadzać, jednakże polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka (a raczej książeczka) z gatunku szkodliwych. Ktoś gdzieś powinien dużymi literami na okładce napisać, że to katolicka propaganda. Pozycja idealna dla kogoś, kto chce przeczytać, że kobiety są stworzone po to, by rodzić dzieci, posiadanie więcej niż jednego partnera seksualnego w życiu to zło, antykoncepcja takoż, i że ludzie, którzy się nie modlą, nigdy nie będą szczęśliwi w małżeństwie (a pary bez ślubu to w ogóle już mogą zacząć się ze sobą żegnać). Owszem, jest tu jakieś 10% treści ciekawych i wartościowych, jednak to, co faktycznie mogłoby komuś pomóc coś zrozumieć, ginie w morzu religijnego strumienia świadomości, niestrawnego kompletnie dla kogoś, kto religijny nie jest. Autor do znudzenia powtarza pewne tezy, co dodatkowo sprawia, że i tak krótka pozycja wydaje się za długa w stosunku do tego, co próbuje przekazać. Gorąco NIE polecam.
Książka (a raczej książeczka) z gatunku szkodliwych. Ktoś gdzieś powinien dużymi literami na okładce napisać, że to katolicka propaganda. Pozycja idealna dla kogoś, kto chce przeczytać, że kobiety są stworzone po to, by rodzić dzieci, posiadanie więcej niż jednego partnera seksualnego w życiu to zło, antykoncepcja takoż, i że ludzie, którzy się nie modlą, nigdy nie będą...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toświetna, jak wszystkie JP!
świetna, jak wszystkie JP!