Jak lepiej jeździć konno
Ta książka nie posiada jeszcze opisu.
Kup Jak lepiej jeździć konno w ulubionej księgarni
Oceny książki Jak lepiej jeździć konno
67 użytkowników ma tytuł Jak lepiej jeździć konno na półkach głównych- Przeczytane 43
- Konie 5
- Jazda konna 2
- 2019 1
- Wymienione/Sprzedane 1
- 2016 1
- Chcę kupić 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jak lepiej jeździć konno
Solidna, choć niegruba książeczka traktująca o podstawach w miarę możliwości prostym językiem. Choć nie wyobrażam jej sobie w roli poradnika dla jeźdźców mocno początkujących, dla tych nieco już obytych niesie z sobą dużo treści. Podoba mi się forma - realne pytania, na które autorzy skomponowali odpowiedzi, starając się używać dość plastycznego słownictwa i sformułowań.
Zdaję sobie sprawę, jak trudno jest pisać czy mówić o technice jeździeckiej. W połączeniu z realnym doświadczeniem i wnikliwą samoobserwacją ta książka może przynieść dużo przydatnych informacji. Na pewno jeszcze nieraz do niej zajrzę.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ książki głównie zapamiętałam się, że najważniejszą rzeczą w jeździe konnej to rozluźnienie. Ok, jest to ważne, ale czy opłaca się kupować całą książkę aby się o tym dowiedzieć?
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUważam książkę za bardzo przeciętną, może jest trochę ciekawych wskazówek, ale nie znalazłam nic, czego nie mógł by powiedzieć mi mój instruktor jazdy.
Książka fajna, choć trochę rozczarowała mnie monotonność zalecanych ćwiczeń.
Książka fajna, choć trochę rozczarowała mnie monotonność zalecanych ćwiczeń.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDobra książka dla początkujących jeźdźców. Porusza takie podstawy jak nauka poprawnego dosiadu, wyposażenie, cechy jeźdźca i konia. Jak wykonać poprawną półparadę i paradę oraz jaka jest różnica między nimi. Podpowiada pomysły na dobre ćwiczenia równoważące do wykonywania bez konia. Nie jest to moim zdaniem książka konieczna do przeczytania, ale osobiście uważam, że warto przeczytać niemalże każdą książkę jeździecką jeśli chce się być w tym dobrym, ponieważ z każdej lektury można nauczyć się czegoś nowego i wyciągnąć pomocne informacje, również z tej.
Dobra książka dla początkujących jeźdźców. Porusza takie podstawy jak nauka poprawnego dosiadu, wyposażenie, cechy jeźdźca i konia. Jak wykonać poprawną półparadę i paradę oraz jaka jest różnica między nimi. Podpowiada pomysły na dobre ćwiczenia równoważące do wykonywania bez konia. Nie jest to moim zdaniem książka konieczna do przeczytania, ale osobiście uważam, że warto...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCoś fantastycznego! :)
Pozycja ta powinna być w biblioteczce każdego adepta jeździectwa :) Zawiera wiele cennych rad i wskazówek, które można zastosować na treningach i nie zaburzy to naszej dotychczasowej pracy z koniem. Wręcz przeciwnie - zdecydowanie ją poprawi :)
Ja już kilka rzeczy zaczęłam wdrażać i widzę, że to działa. Myślę jednak, że będę do niej zaglądać regularnie co jakiś czas, gdy będę miała z czymś problem :)
Naprawdę godna polecenia i zakupu. Szczególnie w tak niskiej cenie :)
Gdy tylko wskoczę na wyższy "level" przeczytam i drugą część tej publikacji :)
Gorąco polecam!
Coś fantastycznego! :)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążkę polecił mi mój trener i nawet w tej kwestii, jak zwykle zresztą, ma rację :)
Ja już kilka rzeczy...