Sztuka miłości

- poradniki
- 1994-01-01
- 1994-01-01
Autor wprowadza nas w sekrety tworzenia trwałego romantycznego związku na całe życie. Podejmuje próbę odpowiedzi na pytanie od czego zależy szczęście rodzinne? Czyni to w sposób niezrównany, praktyczny i bardzo serdeczny. Małżeństwo jest najbardziej wymagającą relacją międzyosobową, jaką nawiązujemy w życiu przewyższa inne długością trwania i stopniem intymności. Nie jest stanem, który trwa sam w sobie. Trzeba je umiejętnie traktować, subtelnie prowadzić i czule rozwijać. Ważne jest uświadomienie, że udany związek to taki, którego strony nie szczędzą czasu ani energii na praktykowanie prostych zasad i technik współżycia umacniających monogamiczną więź. W poradniku znajdziemy rozdziały skierowane do młodych ludzi, którzy wkraczają w dorosłe życie. Im to autor czyni kilka sugestii na temat doboru towarzysza życia. Książka porusza również problematykę ludzkiej płciowości i na tej podstawie sugeruje pewne działania zapobiegające niewierności.
Kup Sztuka miłości w ulubionej księgarni
Oceny książki Sztuka miłości
- 2020 1
- Posiadam2 1
- Rozwój 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Sztuka miłości
„Najważniejsze to naprawdę interesować się ludźmi i okazywać im dobro. Dochodzę do wniosku, że w życiu liczy się tylko dobroć.”
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tonauczyła mnie jak stworzyć udany związek, dzięki wskazówkom w tej książce mam szczęśliwą rodzinę, nauczyłam się odpuszczać to, co mniej ważne a skupiać na tym co istotne
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOtrzymałem książkę do przeczytania od brata w szczególnym dla mnie okresie, przygotowania do sakramentu małżeństwa. Pomimo tego, że jestem raczej sceptycznie nastawiony do poradników to z całkiem miło czytało mi się tę książkę. Wiele ciekawych zagadnień było tam poruszanych a najbardziej się zdziwiłem, że dużo cytatów pochodziło z Pisma Świętego, co po tej książce się nie spodziewałem. Było to bardzo pozytywne zaskoczenie i cieszę się, że można w tak przystępny sposób pisać o miłości. Zdecydowanie tytuł jest tutaj na miejscu, treść książki się obroniła i będą ją polecać wszystkim a szczególnie młodym ludziom dzisiejszego świata.
Otrzymałem książkę do przeczytania od brata w szczególnym dla mnie okresie, przygotowania do sakramentu małżeństwa. Pomimo tego, że jestem raczej sceptycznie nastawiony do poradników to z całkiem miło czytało mi się tę książkę. Wiele ciekawych zagadnień było tam poruszanych a najbardziej się zdziwiłem, że dużo cytatów pochodziło z Pisma Świętego, co po tej książce się nie...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Najpełniej odkrywamy samych siebie
kochając innego człowieka"
Mądra, wartościowa książka o istocie miłości.
"Najpełniej odkrywamy samych siebie
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tokochając innego człowieka"
Mądra, wartościowa książka o istocie miłości.