Kora, Kora. A planety szaleją

Okładka książki Kora, Kora. A planety szaleją autora Kamil Sipowicz, 9788326806384
Okładka książki Kora, Kora. A planety szaleją

Kup Kora, Kora. A planety szaleją w ulubionej księgarnii

Oceny książki Kora, Kora. A planety szaleją

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kora, Kora. A planety szaleją

Moja recenzja sprzed 7 lat:
Zbierałem się już ponad rok do przeczytania tej książki, niedawna śmierć Kory, sprawiła, że w końcu przeczytałem.
Jak dla mnie ogromny niedosyt, bardzo dużo rzeczy mi tu zabrakło m. in. okoliczności wydania pierwszej, kultowej przecież płyty, nic o historycznym przecież występie w Opolu, nic o filmie "wielka Majówka".
Ale cóż - widać taka miała być konwencja tego wydania.
Poza tym pozycja bardzo zajmująca, wstrząsające dzieciństwo, ciekawy okres dojrzewania itp. Polecam

Teraz, przeczytana po raz drugi... wciąż czuje niedosyt, chyba powinna powstać książka po prostu o zespole Maanam

Moja recenzja sprzed 7 lat:
Ale cóż - widać taka miała...

Prawdziwa i autentyczna artystka. Urodzona do bycia na scenie. Wielka osobowość, inspirująca kobieta. Choć nie we wszystkim się z nią zgadzam, to ogromnie sobie ją cenie. Prawdziwa perła polskiej kultury i popkultury. Za szybko odeszła :(

Sporo, ciekawych rzeczy się dowiedziałem :-)

Sporo, ciekawych rzeczy się dowiedziałem :-)

1384 użytkowników ma tytuł Kora, Kora. A planety szaleją na półkach głównych
319 użytkowników ma tytuł Kora, Kora. A planety szaleją na półkach dodatkowych

Okładka książki Ludzie ze stacji Anna Adamowicz, Rae Armantrout, Kacper Bartczak, Paweł Bień, Artur Burszta, Wojciech Chamier-Gliszczyński, Grzegorz Chojnowski, Michał Domagalski, Łukasz Dynowski, Konrad Góra, Jerzy Jarniewicz, Radosław Jurczak, Mundek Koterba, Michał Krawczyk, Natalia Kubicius, Paweł Kusiak, Elżbieta Łapczyńska, Filip Łobodziński, Karol Maliszewski, Nina Manel, Dawid Mateusz, Joanna Mueller, Bronka Nowicka, Grzegorz Nurek, Paulina Pidzik, Klaudia Pieszczoch, Anna Podczaszy, Marta Podgórnik, Jakub Pszoniak, Agata Puwalska, Jan Rojewski, Bianka Rolando, Robert Rybicki, Anna Sawicka, Krzysztof Schodowski, Urszula Sieńkowska-Cioch, Kamil Sipowicz, Rafał Skonieczny, Jakub Skurtys, Tadeusz Sławek, Marta Sokołowska, Katarzyna Szaulińska, Maciej Taranek, Antonina Tosiek, Aleksander Trojanowski, Anna Wasilewska, Grzegorz Wołoszyn, Bohdan Zadura, praca zbiorowa
Kamil Sipowicz
Kamil Sipowicz
dziennikarz, historyk filozofii, malarz; ur.23 lipca 1953 Otwock, wolny, syn (Szymon ur.1976). Studia 1974-1979 Akademia Teologii Katolickiej Wydział Filozofii Chrześcijańskiej, mgr 1979, studia doktoranckie na Ludwig Maxilimilian Universitat w Monachium (1980-1982) i Freie Universitat Berlin (1982-1988); dr (1992). Publikacje na tematy muzyczne: miesięcznik Jazz (od 1975 roku),Jazz Forum; tygodnik Razem (od 1984 roku),Magazyn Muzyczny, Tylko Rock, Warsaw Voice .Publikacje filozoficzne w pismach: Philosophia Christianae (1980),Życie i Myśl (1980),ExLibris 1995. Publikacje w Playboyu, Polityce i Maksie. W 1999 redaktor naczelny polskiej edycji miesięcznika MAX. Publikacja wierszy w miesięczniku Twórczość (1983) oraz tomiku Tajemnicze dzieje pierwiastków w podziemny wydawnictwie Przedświt (1983),tomik Królowie w kole ognia (miniatura 1989),książka Podwójna linia życia (współautor) (wydawnictwo Piękna i reedycja ISKRY 1997)

Okładka książki #wrzenie. Lewaczka, ksiądz i polski kocioł Karolina Korwin Piotrowska, Grzegorz Kramer SJ
Okładka książki Maria Czubaszek. Ostatni dymek Maria Czubaszek, Sergiusz Pinkwart
Maria Czubaszek. Ostatni dymek Maria Czubaszek, Sergiusz Pinkwart
Okładka książki Boks na Ptaku, czyli każdy szczyt ma swój Czubaszek i Karolak Artur Andrus, Maria Czubaszek, Wojciech Karolak
Okładka książki Obywatel i Małgorzata Małgorzata Potocka, Krystyna Pytlakowska
Obywatel i Małgorzata Małgorzata Potocka, Krystyna Pytlakowska