Taxi, Taxi! t.1, albo o ludziach, taksówkach i innych zwierzętach

Okładka książki Taxi, Taxi! t.1, albo o ludziach, taksówkach i innych zwierzętach autora Dawid Brykalski, Magdalena Zaleska,
Logo Lubimyczytac Patronat
Logo Lubimyczytac Patronat
Dawid BrykalskiMagdalena Zaleska Wydawnictwo: Spoti.pl reportaż
reportaż
e-book
2011-09-05
2011-09-05

Kup Taxi, Taxi! t.1, albo o ludziach, taksówkach i innych zwierzętach w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Taxi, Taxi! t.1, albo o ludziach, taksówkach i innych zwierzętachi

Polska w taksówce

1415 110 128

Oceny książki Taxi, Taxi! t.1, albo o ludziach, taksówkach i innych zwierzętach

OPINIE i DYSKUSJE o książce Taxi, Taxi! t.1, albo o ludziach, taksówkach i innych zwierzętach

Po przeczytaniu wszystkich odcinków z pierwszego tomu jestem zachwycona. Z kilku powodów:

Po pierwsze: świetne jest to, że zdarzenia są przedstawione w formie dialogu. Dzięki temu czyta się szybko, dla przykładu 173 strony przeczytałam w 4 godziny. Łatwo też sobie wyobrazić taką rozmowę i nie ma niepotrzebnych opisów.

Po drugie bardzo dobrym pomysłem jest wstęp, który opisuję kierowcę, miejsce skąd, dokąd jedziemy. Daje to obraz czytelnikowi i pozwala snuć domysły typu:, czego możemy się spodziewać i jaka będzie opowiedziana historia?

Po trzecie: same zdarzenia oceniam różnie od bardziej pospolitych jak odcinek o naiwnych starszych paniach, które ostatni swój grosz oddają na parafię. Chociaż sama historia jest przedstawiona dość zabawnie.
Do ciekawych zaliczyłabym odcinek o Oddziałach ZOMO. Zdarzenie opowiedziane przez Zomowca, staje się bardziej intrygujące. Odcinek o Zwierzętach wydawał mi się groteskowy i zapadł mi w pamięć. Pewnie będę go opowiadać znajomym.
Najbardziej rozbawiła mnie historia "Polak potrafi", śmiałam się do łez. Czego to ludzie nie wymyślą?

Poznajemy historie bohaterów, którzy są w różnym wieku. Przeżyli swoje życie jeżdżąc za kółkiem, opowiadając lub słuchając pasażerów. Czy to daje im wiarygodność? Nie możemy być pewni, ale przecież nie o to chodzi! Zbiór jest wart uwagi a zatem gorąco polecam.

Po drugie bardzo dobrym pomysłem jest wstęp, który...

50 użytkowników ma tytuł Taxi, Taxi! t.1, albo o ludziach, taksówkach i innych zwierzętach na półkach głównych
5 użytkowników ma tytuł Taxi, Taxi! t.1, albo o ludziach, taksówkach i innych zwierzętach na półkach dodatkowych

Okładka książki Antologia Polskiej Muzyki Elektronicznej Dawid Brykalski, Bartek Chaciński, Marek Horodniczy, Michał Kirmuć, Jędrzej Słodkowski, Jarek Szubrycht, Michał Wilczyński

Cytaty z książki Taxi, Taxi! t.1, albo o ludziach, taksówkach i innych zwierzętach

Dodaj cytat z książki Taxi, Taxi! t.1, albo o ludziach, taksówkach i innych zwierzętach