Polowanie na kaczki

De Metsiers
1981-01-01
1981-01-01
Zofia Klimaszewska

Kup Polowanie na kaczki w ulubionej księgarnii

Oceny książki Polowanie na kaczki

OPINIE i DYSKUSJE o książce Polowanie na kaczki

Zacznę przewrotnie. W tej książce najbardziej podoba mi się kieszonkowy format i oryginalna (niebieska) czcionka.
Z resztą mam problem. Jak dla mnie fabuła tej książeczki jest zawiła i przegadana. Pomysł, żeby narratorami były osoby, które kolejno pojawiają się w tej opowieści był dobry i oryginalny, ale realizacja wyszła słabo.
Czekałem, aż akcja zacznie się rozwijać, ale męczyłem się, by doczytać do końca.
Polecam tylko wtedy, gdy nic innego do czytania nie mamy pod ręką. W pozostałych przypadkach szkoda czasu.

Czekałem, aż akcja zacznie się rozwijać, ale...

Atmosfera "Polowania na kaczki" jest gęsta od napięcia. Każdy z bohaterów pojawia się kilkakrotnie w roli narratora aby ukazać swój punkt widzenia rozgrywających się wydarzeń.

Rodzina Metsiersów żyje z dala od wsi nie utrzymując w zasadzie kontaktów z otoczeniem zewnętrznym. Relacje między poszczególnymi członkami rodziny są równie niezdrowe jak klimat rozciągających się dokoła, zdawałoby się wszechobecnych mokradeł. Pojawienie się obcych, dwóch Amerykańskich żołnierzy, nie oczyszcza tych skisłych miazmatów.

37 użytkowników ma tytuł Polowanie na kaczki na półkach głównych
17 użytkowników ma tytuł Polowanie na kaczki na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Polowanie na kaczki

Cytaty z książki Polowanie na kaczki

Dodaj cytat z książki Polowanie na kaczki