Jak napisać świetną powieść

- 2000-07-01
- 2000-07-01
- 83-7150-661-9
- Mirosław Kościuk
Albert Zuckerman, agent i doradca w sprawach wydawniczych wielu znanych autorów (m.in. Kena Folletta),ujawnia praktyczne szczegóły, które dodają powieści życia, i pokazuje, w jaki sposób także i ty możesz napisać książkę o wszelkich znamionach bestsellera. Zuckerman porusza wszelkie aspekty pisania świetnej powieści (albo "wielkiej powieści", jak mawia się w świecie wydawców),z podaniem definicji włącznie. Zagadnienia te są ilustrowane licznymi przykładami ze współczesnej - a także ponadczasowej - literatury popularnej, zaczerpniętymi z utworów Kena Folletta, "Przeminęło z wiatrem" Margaret Mitchell, "Ojca chrzestnego" Mario Puzo i innych. Jeżeli masz aspiracje napisać wielką powieść, niniejsza książka będzie dla ciebie nieocenioną pomocą. Czytaj ją. Ucz się z niej. Kto wie, może twoje nazwisko znajdzie się na liście bestsellerów.
Kup Jak napisać świetną powieść w ulubionej księgarni
Oceny książki Jak napisać świetną powieść
70 użytkowników ma tytuł Jak napisać świetną powieść na półkach głównych- Chcę przeczytać 56
- Nie ma 1
- Warsztat 1
- Jak pisać 1
- Film & pisanie 1
- Fachowe 1
- AaaTWORZENIE 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jak napisać świetną powieść
To nie jest podręcznik pisania dla początkujących i nie należy go tak traktować. Ocenianie go w tej kategorii będzie skutkowało tym, że ocena będzie niska.
Dlaczego tak wysoko oceniam tę książkę?
Ponieważ jest ona genialnym poradnikiem dla osób, które już coś napisały i mają odwagę pracować na własnym tekście (tak, wiem jak to boli). Dzięki tej książce zobaczycie jak swoje powieści poprawiali inni i jak dochodzili do dzieł genialnych. Jeśli ktoś chce się uczyć, jak szlifować swój warsztat, to ta książka może bardzo pomóc.
Ale jeśli dopiero zaczynacie przygodę z pisaniem, to możecie nie dostać tego, czego szukacie.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ tej książki nie dowiecie się jak zacząć pisać i tytuł też was zmyli, bo przecież obiecuje, że da receptę na świetną powieść.
Dlaczego tak wysoko oceniam tę książkę?
Ponieważ jest ona genialnym poradnikiem dla osób,...
Ta książka była po prostu odstręczająca. To coś w rodzaju przeglądu najlepiej sprzedających się pomysłów, jakby napisanych przed speca od marketingu, który tak naprawdę nie cierpi książek a tylko na nich zarabiać.
Radzę omijać.
Natomiast jeżeli interesujecie się pisaniem albo sami próbujecie pisać, zapraszam serdecznie na:
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRadzę omijać.