Strategia organizacji. W poszukiwaniu trwałej przewagi konkurencyjnej

- biznes, finanse
- 2007-01-01
- 2007-01-01
- 8320816335
Drugie wydanie książki Strategia organizacji: w poszukiwaniu trwałej przewagi konkurencyjne j zawiera nowatorskie ujęcie problematyki strategii firmy, integrując dorobek praktyki i wielu dyscyplin naukowych. zakres książki jest bardzo obszerny, ponieważ Autor przedstawił zarówno główne koncepcje strategii organizacji, jak i metody strategicznej diagnozy otoczenia i samej firmy, procedury budowy i wdrożenia strategii w konkretnych sytuacjach rynkowych, w których działają obecnie firmy światowe i polskie. Połączenie doskonałego przeglądu teorii z wieloma trafnie dobranymi studiami przypadków małych i dużych firm produkcyjnych i usługowych, międzynarodowych i lokalnych, a także komunikatywny język i wartki tok narracji są ogromnymi walorami tej książki.
Kup Strategia organizacji. W poszukiwaniu trwałej przewagi konkurencyjnej w ulubionej księgarni
Oceny książki Strategia organizacji. W poszukiwaniu trwałej przewagi konkurencyjnej
101 użytkowników ma tytuł Strategia organizacji. W poszukiwaniu trwałej przewagi konkurencyjnej na półkach głównych- Chcę przeczytać 55
- Pracownia 1
- Biznes 1
- Popularnonaukowe 1
- Biznes zarządzanie ekonomia n tech 1
- 2018 1
- Biznes, Ekonomia, Zarządzanie 1
- MUST READ!!! 1
Cytaty z książki Strategia organizacji. W poszukiwaniu trwałej przewagi konkurencyjnej
Dodaj cytat z książki Strategia organizacji. W poszukiwaniu trwałej przewagi konkurencyjnej
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Strategia organizacji. W poszukiwaniu trwałej przewagi konkurencyjnej
Bardzo pomogła przy pisaniu pracy magisterskiej
Bardzo pomogła przy pisaniu pracy magisterskiej
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNapisana prostym, zrozumiałym językiem. Zawiera dużo wartościowych informacji wprowadzających do procesów budowania strategii.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka bardzo dobrze opisuje strategie wewnętrzne i zewnętrzne zarządzania organizmem takim jak firma. Treść jest bardzo przystępna i może stanowić doskonały materiał poglądowy nawet dla nowicjuszy.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest to zdecydowanie najlepsza książka jaką udało mi się przeczytać podczas studiów. Krzysztof Obłój z którym niestety nie miałem wykładów na Wydziale Zarządzania bardzo interesująco wprowadza nas w świat organizacji. Niesamowicie interesujące przykłady pozwalają studentom w miły i przyjemny sposób chłonąć wiedzę, którą przekazuje nam profesor Obłój. Można tylko żałować, że pozostałe książki akademickie nie są pisane w tak ciekawy sposób.
Jest to zdecydowanie najlepsza książka jaką udało mi się przeczytać podczas studiów. Krzysztof Obłój z którym niestety nie miałem wykładów na Wydziale Zarządzania bardzo interesująco wprowadza nas w świat organizacji. Niesamowicie interesujące przykłady pozwalają studentom w miły i przyjemny sposób chłonąć wiedzę, którą przekazuje nam profesor Obłój. Można tylko żałować, że...