Zły Kocurek zdaje test

Okładka książki Zły Kocurek zdaje test autora Nick Bruel, 9788366117181
Okładka książki Zły Kocurek zdaje test
Nick Bruel Wydawnictwo: Mamania Cykl: Zły Kocurek. Chapter Books (tom 10) Seria: Zły Kocurek. Chapter Books literatura dziecięca
literatura dziecięca
Zły Kocurek. Chapter Books (tom 10)
Zły Kocurek. Chapter Books
Bad Kitty Takes the Test
2018-09-19
2018-09-19
Marta Panek

Kup Zły Kocurek zdaje test w ulubionej księgarnii

Oceny książki Zły Kocurek zdaje test

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zły Kocurek zdaje test

Tom o Kocurku, który zdaje test, aby odnowić licencję na bycie kotem czytałam mojemu dziecku kilka lat temu i w tamtym czasie jakoś nas nie zachwyciło. Powróciliśmy do książki po latach i obecnie wraz z moim już 10-latkiem śmialiśmy się do łez. Obecnie uważam, że to jedna z najlepszych części z serii :). Czasem warto wrócić do przeczytanej książki i wyrobić sobie opinię raz jeszcze :) Polecam, ale dla ciut starszych dzieci :)

33 użytkowników ma tytuł Zły Kocurek zdaje test na półkach głównych
12 użytkowników ma tytuł Zły Kocurek zdaje test na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Zły Kocurek zdaje test

Nick Bruel
Nick Bruel
Jest autorem i ilustratorem bestsellera New York Timesa, serii Boing! i Zły Kocurek. Mieszka w Tarrytown, w stanie NY z żoną Cariną i ich ukochanym kotem Esmereldą.

Wesołe przypadki kociej gromadki Agnieszka Stelmaszyk
Wesołe przypadki kociej gromadki
Agnieszka Stelmaszyk
Krótka powieść komediowa, familijna z dodatkiem fantasy dla dużych i małych dzieci . Tematyka - wataha kotów w rodzince na wsi. Format większy. Oprawa twarda , po części lakierowana. Cała okładka upstrzona mini gwiazdeczkami na błysk. Książka składa się z rozdziałów. Czcionka wyrazista czarna, większa. Malunki dość osobliwe w wykonaniu Marty Kurczewskiej, mnie akurat aż tak nie przypadły do gustu, ale dzieciom się podobają. Treść po części niemożliwa , ale bardzo humorystyczna. W pewnej rodzince – tata, mama i synek Krzyś , w wiejskim domostwie wychowują się cztery koty : Pusia, Szara, Kaskader, Wąsal. W Wigilię chłopiec nad rzeczką w szuwarach znajduje trzy malutki kociaki. Jak się domyślacie, dołączają one do kociego grona domowej gromadki: Mruczuś, Czarnuś i Milusia. Od tej pory życie rodziny zmienia się o 180 stopni. Siedem kreatywnych, sprytnych, mądrych kotków, przedsiębiorczych, pomysłowych, umiejących żyć w gromadzie i świetnie się uzupełniających. To nie są zwyczajne koty. Umieją mówić, pisać i czytać, zainteresowane są oglądaniem programów telewizyjnych, doskonale serfują po internecie, mają parcie na szkło, gwiazdorzą , grzeszą osobliwymi talentami itp. Wszystkie pomysły zaciągnięte z telewizji, internetu wprowadzają szybko w czyn. Krzyś ma przez to nie lada kłopoty w domu i szlaban od mamy na różne przyjemności, gdyż jest posądzany o to, co zbroją na większą skalę koty. Przykładowo pod wpływem dokumentalnych filmów o pracy drwali, włączają elektryczne piły ,używając je do pokojowych mebli, ścięcia choinki w domu. Na dworze też umieją je zastosować, po przymiarkach w domu. Jakie jeszcze niespodzianki przygotowały koty rodzince? Czy mama domyśli się w końcu , że za wszystkim nie może stać jej syn? Co się będzie działo jak do rodziny dołączy jeszcze tymczasowo biały perski kot? Czy koty są w stanie się ustatkować? O tym wszystkim przeczytacie sami w książeczce. Czasami można boki zrywać. Polecam! Super.
Anka - awatar Anka
oceniła na91 rok temu
Jak oswoić Rysia? Agnes de Lestrade
Jak oswoić Rysia?
Agnes de Lestrade Marie Dorleans
Tytułowy Ryś późnym popołudniem wkradł się do domu. Ojj, gdyby tylko para zamknęła okno na noc, nie doszłoby do tego, ale cóż stało się i teraz ich życie wywróciło się od góry nogami. Ryś jest zwierzęciem bardzo wygłodniałym, najczęściej je w nocy, a gdy nie dostanie posiłku od razu, robi się bardzo zły i wrzeszczy tak, że uszy puchną. Szczególnie nie lubi zupy dyniowej i dosadnie to pokazuje. Inni ludzie z zachwytem go podziwiają, jednak jego zapach często odstrasza! Mimo to para bardzo dba o Rysia. Wychodzą z nim do parku, łaskoczą go i czytają mu książki. Niestety Ryś rośnie w zastraszającym tempie i coraz częściej w ich domu pojawiają się kolejne, obce Rysie. Okazuje się, że ich Ryś nie jest takim ciężkim egzemplarzem. Widać to dopiero na tle innych przedstawicieli gatunku. Oczywiście właściciele tychże osobników uważają, że to oni znają się na Rysiach najlepiej. Czy aby na pewno? Jak myślicie, co się stanie, gdy Ryś dostatecznie sporo urośnie? . Muszę Wam powiedzieć, że ta książka totalnie mnie urzekła! Jest taka ciepła, zabawna i nawet trochę wzruszająca, wywołuje bardzo pozytywne emocje! Jest to książka o miłości, o dorastaniu i o rodzicielstwie. Niesamowicie trafnie i dowcipnie ukazana jest rola dorosłych w pozytywnych i tych trudniejszych momentach. Sprawia, że na twarzy podczas czytania pojawia się uśmiech i ogromne zaciekawienie u młodszych czytelników. Na początku nie wiadomo przecież, kim jest ten tajemniczy Ryś. Dorośli automatycznie przy tej lekturze będą przytakiwać głową z uśmiechem od ucha do ucha. Ilustracje Marie Dorléans są proste, nieprzerysowane a kolory są stonowane. Przeważają w nich niewyszukane wzory, kropki, kreski, kratki czy kółka. Mimo to świetnie uzupełniają treść książki i bardzo przyjemnie się je ogląda. Bardzo zaintrygowała mnie ta książka w zapowiedziach, a nie do końca wiedziałam, o czym będzie opowiadać. Teraz mogę wydawnictwu serdecznie podziękować za egzemplarz, a autorce i ilustratorce za pomysł! Cieszę się, że mamy ten tytuł i mogłam go Wam pokazać. Szczerze zachęcam do przeczytania, rozgrzewa serducha!
Gramyiczytamy - awatar Gramyiczytamy

Cytaty z książki Zły Kocurek zdaje test