Samotny Wilk i Szczenię: Szlak śmierci

Okładka książki Samotny Wilk i Szczenię: Szlak śmierci autora Kazuo Koike, Goseki Kojima, 836035216X
Okładka książki Samotny Wilk i Szczenię: Szlak śmierci
Kazuo KoikeGoseki Kojima Wydawnictwo: Mandragora Cykl: Samotny Wilk i Szczenię (tom 1) komiksy
komiksy
Samotny Wilk i Szczenię (tom 1)
Kozure Okami 1
2006-01-01
2006-01-01
836035216X

Kup Samotny Wilk i Szczenię: Szlak śmierci w ulubionej księgarnii

Oceny książki Samotny Wilk i Szczenię: Szlak śmierci

OPINIE i DYSKUSJE o książce Samotny Wilk i Szczenię: Szlak śmierci

Lubię klimaty samurajskie, ale ten komiks mnie rozczarował. Historyjki są dość suche, niezbyt angażujące. Bohater zabija kogo chce, prawie bez wysiłku. Akcja jest przewidywalna. Niektóre sytuacje, zwroty akcji opowiedziane są niejasno. Szkoda.

Na plus: fajny graficzny styl.

Na plus: fajny graficzny styl.

Piękna kreska, jednak spodziewałem się czegoś więcej od fabuły

Piękna kreska, jednak spodziewałem się czegoś więcej od fabuły

mój absolutny numer jeden w kat. manga

mój absolutny numer jeden w kat. manga

117 użytkowników ma tytuł Samotny Wilk i Szczenię: Szlak śmierci na półkach głównych
54 użytkowników ma tytuł Samotny Wilk i Szczenię: Szlak śmierci na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Samotny Wilk i Szczenię: Szlak śmierci

Okładka książki Samotny Wilk i Szczenię #8 Kazuo Koike, Goseki Kojima
Samotny Wilk i Szczenię #8 Kazuo Koike, Goseki Kojima
Kazuo Koike
Kazuo Koike
Kazuo Koike (ur. jako Hajime Tsubakiya) - japoński mangaka (twórca mang). Przyszedł na świat w północnej części kraju. Tworzyć mangi uczył się u boku autora serii "Golgo 13" Takato Saito. Już pierwsza seria komiksów, którą współtworzył z Gosekim Kojimą (1928-2000) okazała się sukcesem. "Samotny wilk i szczenię" ("Kozure Okami / 子連れ狼") przeniesiono na duży ekran, a w adaptacji zagrał słynny w Japonii latach 70. XX w. aktor Tomisaburo Wakayama. Koike i Kojima, znani jako "Golden Duo", stworzyli razem jeszcze kilka serii mang, m.in. "Samurai Executioner" ("Kubikiri Asa / 首斬り朝", 1972-1976) oraz "Ścieżka zabójcy" ("Hanzo no Mon / 半蔵の門", 1978-1984). Twórca Gekiga Sonjuku - kursów uniwersyteckich uczących ludzi jak zostać mangaką. W 2004 r. został przyjęty do Hall of Fame Eisner Awards (najważniejszych nagród w dziedzinie komiksu na świecie). Kazuo Koike żył 82 lata.

Cytaty z książki Samotny Wilk i Szczenię: Szlak śmierci

Dodaj cytat z książki Samotny Wilk i Szczenię: Szlak śmierci