Dwunasty z "Aniołów"

Okładka książki Dwunasty z "Aniołów" autora Og Mandino, 8386755113
Okładka książki Dwunasty z "Aniołów"
Og Mandino Wydawnictwo: Medium literatura piękna
The Twelfth Angel
1993-01-01
1993-01-01
Andrzej Nermer, Anna Nermer

Kup Dwunasty z "Aniołów" w ulubionej księgarnii

Oceny książki Dwunasty z "Aniołów"

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dwunasty z "Aniołów"

Wspaniały przekaz o tym, że nigdy nie należy się poddawać. Jak jedno życie może zmienić inne życie. Jak świetnie prosperujący biznesmen załamuje się po stracie żony i syna, ale jakiś anioł zsyła mu pomoc w postaci innego dziecka - które go uczy wiary, niepoddawania się, samozaparcia, dążenia do celu. Zachwyca te motto, a smutna historia chwyta za serce. Najbardziej mi zapadło w pamięć działanie trenera drużyny baseballu - jak wspierał chłopca i jego matkę. Niektórzy mają wspaniałe możliwości dzielenia się z innymi.

Trochę mi przeszkadzało w książce skupienie na baseballu - to jej główna oś. Nie znam się na tej grze, więc czytanie o iluś tam kolejnych meczach i ich szczegółach sprawiło, że się nudziłam i czekałam ze zniecierpliwieniem na rozwój historii. Książka zapada w serce mimo sportowo - technicznych szczegółów. Czyta się bardzo szybko.

Kolejna, przeze mnie przeczytana książka Oga Mandino - opowieść o zwycięstwie ludzkiego ducha w obliczu beznadziejnej, zdawałoby się, sytuacji. Bohaterowie książki to mężczyzna, będący u szczytu kariery, którego życie na skutek tragicznego wypadku w jednej chwili traci sens, oraz młody chłopiec, zawodnik baseballowej drużyny "Aniołów", którego warunki fizyczne nie dają szansy na zrobienie kariery sportowej.
Książka o ludzkiej godności, o wartościach, które wyznaczają sens życia, o przyjaźni i miłości, o sposobach osiągania zamierzonych celów. Lektura
godna uwagi.

Wzruszająca i mądra życiowo.
Szczerze polecam!

Wzruszająca i mądra życiowo.
Szczerze polecam!

66 użytkowników ma tytuł Dwunasty z "Aniołów" na półkach głównych
14 użytkowników ma tytuł Dwunasty z "Aniołów" na półkach dodatkowych

Okładka książki Balsam dla duszy na Boże Narodzenie Jack Canfield, Mark Victor Hansen, Carol McAdoov Rehme
Okładka książki Balsam dla duszy zakochanej Jack Canfield, Barbara De Angelis, Chrissy Donnelly, Mark Donnelly, Mark Victor Hansen

Cytaty z książki Dwunasty z "Aniołów"