Zabójstwo wielokrotne. Profilowanie kryminalne

Okładka książki Zabójstwo wielokrotne. Profilowanie kryminalne autora Kacper Gradoń, 9788326405785
Okładka książki Zabójstwo wielokrotne. Profilowanie kryminalne
Kacper Gradoń Wydawnictwo: Wolters Kluwer Polska nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
2010-10-14
2010-10-14

Kup Zabójstwo wielokrotne. Profilowanie kryminalne w ulubionej księgarnii

Oceny książki Zabójstwo wielokrotne. Profilowanie kryminalne

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zabójstwo wielokrotne. Profilowanie kryminalne

Zaskakująco ciekawa książka. Choć wydana przez wydawnictwo stricte akademickie to ma w sobie coś znacznie więcej niż suchy wykład teoretyczny. Książka skupia się głównie na morderstwach seryjnych i traktuje przeważnie o profilowaniu, motywach i technikach wykrywania, w szczególności tych związanych z narzędziami psychologicznymi. Pozycja nie tylko dla studentów prawa ale dla każdego komu bliska ludzka psychika z jej złożonością i tajemniczością.

bardzo ciekawa i pouczajaca lektura

bardzo ciekawa i pouczajaca lektura

Autor pomimo tytułu skupił się za bardzo na zabójstwach seryjnych, zaś za mało miejsca poświęcił pozostałym typom zabójstw wielokrotnych. Poza tym nie ma się do czego przyczepić.
Książka chyba nawet lepsza od tej, którą pisał z Czerwińskim.

Książka chyba nawet lepsza od tej, którą pisał z Czerwińskim.

263 użytkowników ma tytuł Zabójstwo wielokrotne. Profilowanie kryminalne na półkach głównych
36 użytkowników ma tytuł Zabójstwo wielokrotne. Profilowanie kryminalne na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Zabójstwo wielokrotne. Profilowanie kryminalne

Okładka książki Seryjni mordercy Arkadiusz Czerwiński, Kacper Gradoń