Nie ma nudnych dni

Okładka książki Nie ma nudnych dni autora Renata Piątkowska, 8389685396
Okładka książki Nie ma nudnych dni
Renata Piątkowska Wydawnictwo: BIS literatura dziecięca
literatura dziecięca
Nie ma nudnych dni
2009-09-20
2009-09-20
83-89685-39-6

Kup Nie ma nudnych dni w ulubionej księgarnii

Oceny książki Nie ma nudnych dni

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nie ma nudnych dni

Kapitalna lektura dla dzieci małych i dużych. Dorośli też sie będą dobrze bawili. Mądra zabawna. Po prostu świetna. Moje dzieci właśnie skończyły słuchać audiobooka (oczywiście razem ze mną - zawsze czegoś słuchamy jak jedziemy samochodem) i chcą jeszcze raz. I będziemy słuchać raz jeszcze.

Książka świetna, wspaniała, fenomenalna!
Mieliśmy okazję ją słuchać w audiobooku, czytaną przez genialnego Artura Barcisia, jadąc samochodem na świąteczne wakacje. Wszyscy zaśmiewaliśmy się do rozpuku, babcia, my - rodzice, dzieciaki w wieku 11, 8 i 5 lat.
Są to "przygody" Maćka, ucznia trzeciej klasy. Tylko te przygody są takie zwyczajne, z życia wzięte. To historie, które przydarzają się lub mogą przydarzyć każdemu dzieciakowi. Na przykład wizyta u dentysty jest przedstawiona z takim humorem, że płakaliśmy ze śmiechu. Opowiadania Kucyk czy Czarodziejski płyn - po prostu genialne. Te opowieści po prostu płyną, a każde z nich jest "w punkt". Te historie są dla wszystkich, dla dzieci i rodziców. Wydaje mi się, że mało jest książek, które tak świetnie trafiają do jednych i drugich. Renata Piątkowska ujęła to fenomenalnie. Gorąco polecam!

Książka świetna, wspaniała, fenomenalna!

Jestem w sytuacji, gdzie mój syn jest starszy od córki i rzeczywiście przeżywa wszystkie przygody w sposób, w jaki przeżywa je nasz główny bohater. Dlatego ta książka do nas przemawia w 100% i nadaje naszym rozmowom głębszy sens. Jest to jedna z ulubionych lektur sierpnia, a zostanie z nami prawdopodobnie przez pierwsze trzy klasy w szkole.

Maciuś odzwierciedla to spojrzenie na życie i siostrę, które czasem z trudem przychodzi mojemu synowi. Widzę, że poniekąd bajki o Maćku kształtują charakter mojego syna, bo po przeczytanej jednej części od razu idzie w interakcję ze swoją siostrą i prowokuje pewne zachowania, rozmowy.

Takie książki powinny być lekturami obowiązkowymi. "Nie ma nudnych dni" nie jest książką nużącą, wręcz odwrotnie - aktywizującą i sympatyczną w odbiorze. Idealna dla 6-, 7-latków. Polecam serdecznie

Maciuś odzwierciedla to...

170 użytkowników ma tytuł Nie ma nudnych dni na półkach głównych
48 użytkowników ma tytuł Nie ma nudnych dni na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Nie ma nudnych dni

Cytaty z książki Nie ma nudnych dni

Renata Piątkowska Nie ma nudnych dni Zobacz więcej