Z soboty na niedzielę

- Saturday Night and Sunday Morning
- 1963-01-01
- 1963-01-01
- Jadwiga Milnikiel
Akcja powieści rozpoczyna się w sobotę wieczorem, w klubie dla robotników w Nottingham, gdzie 22-letni Artur spędza czas z Brendą - żoną kolegi z pracy.
Powieść sfilmowana w 1960r. reż. Karel Reisz.
Kup Z soboty na niedzielę w ulubionej księgarni
Oceny książki Z soboty na niedzielę
69 użytkowników ma tytuł Z soboty na niedzielę na półkach głównych- Chcę przeczytać 51
- Szukam 2
- 1001 książek 2
- XX wiek 1
- 0000 Plan B 1
- Literatura angielska 1
- 1988 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Z soboty na niedzielę
Trainspotting retro tyle że z innym narkotykiem.
Trainspotting retro tyle że z innym narkotykiem.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŻywo działa na moją wyobraźnię zmacerowanego imprezowicza, piegowate ramiona, zapach potu, ginu, płaszcze, przepychanki, macanki, siniaki i spijanie życia choćby ze śmietników.
Ciekawa historia, w której jakby na siłę pominięte zostały opisy jakiejkolwiek miłości między bohaterem i kobietami. Na pewno dodałoby to animuszu całej kolei wydarzeń, jaka miała tam miejsce. Bo na pewno nie brakowało bijatyk, chlania na umór i kaprysów szczenięcego umysłu.