Swatka

The matchmaker
2003-01-01
2003-01-01
Irena Kołodziej
Najwyższy czas, by lady Olivia znalazła sobie męża. Wyswatała już dwie przyjaciółki, lecz nie spotkała jeszcze kawalera dla siebie. Wydawałoby się, że lord Hawke to ostatni kandydat do jej ręki. Hulaka i nicpoń, zbyt śmiało poczynający sobie z kobietami, skrywa jednak sekret, który porusza do głębi serce Olivii...

Kup Swatka w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Swatka

OPINIE i DYSKUSJE o książce Swatka

Interesujący romans.

Interesujący romans.

Bardzo ciekawa wędrówka z Anglii do Szkocji. Można ją sobie zobaczyć na mapie. Romans ciekawie sie rozwija i motyw koni tez ciekawy.

Pierwsza i najlepsza część z serii SWATKA.

Pierwsza i najlepsza część z serii SWATKA.

165 użytkowników ma tytuł Swatka na półkach głównych
30 użytkowników ma tytuł Swatka na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Swatka

Rexanne Becnel
Rexanne Becnel jest amerykańską pisarką romansów. Mieszka w Nowym Orleanie z mężem i psem Sadie. Żyją szczęśliwie z dwojgiem dorosłych dzieci.

Nieodparty i nieznośny Rexanne Becnel
Nieodparty i nieznośny
Rexanne Becnel
Dwudziestoletnia Sara Palmer zostaje wysłana z Londynu na wieś do siostry Olivii po tym,jak prawie się skompromitowała w towarzystwie.Na miejscu okazuje się,że Olivia z Nevillem wyjechali na miesiąc i Sara jest zmuszona sama sobie zorganizować czas.Podczas podróży poznaje przystojnego i tajemniczego Amerykanina Marshalla MacDougala,który jak się później okaże jest przyrodnim bratem Olivii.Pragnienie zemsty przywiodło Marsha do Szkocji,by odnaleźć Camerona Byrde'a.który poślubił przed laty jego ciężarną matkę i wysłał ją do Ameryki obiecując,iż do niej dołączy.Nigdy tego nie zrobił i dlatego teraz mężczyzna zamierza ubiegać się o należne mu dziedzictwo.Pomiędzy Sarą a Marshem od początku iskrzy,czują do siebie pociąganie i pożądanie.Gdy mężczyzna zdobywa akt małżeństwa swoich rodziców,zaczyna szantażować Sarę ujawnieniem prawdy i pozbawienia jej siostry majątku i dobrego imienia;składa Sarze niemoralną propozycję spędzenia z nią nocy w zamian za odstąpienie od swych roszczeń.Gdy ktoś strzela do Marshalla i rani go,mężczyzna wpada do rzeki,a Sara ratuje go przed utonięciem.Po wspólnie spędzonej nocy Marsh odczuwa wyrzuty sumienia,że wykorzystał Sarę i postanawia opuścić Szkocję,ale gdy odkrywa,że ją kocha,nie może się zmusić do wyjazdu.Wkrótce okazuje się,że kobieta spodziewa się jego dziecka... Kontynuacja losów rodziny Byrde'ów.Tym razem bohaterami są żądny zemsty Amerykanin i nie stroniąca od kłopotów szkocka dama.Oboje mają porywcze charaktery,są impulsywni i bardzo kochają swoich bliskich.Początkowa nienawiść i wzajemna niechęć szybko przeradzają się w pożądanie,namiętność,a na końcu w miłość.Zarówno Sara jak i Marshall wysoko sobie cenią rodzinne wartości,ale jednocześnie usiłują zachować własną niezależność.Książka pełna ukrytego pożądania,obfituje w opisy wewnętrznych rozterek bohaterów jak również sielankowe opisy otaczającego ich krajobrazu.Lektura warta przeczytania w letnie popołudnie.Polecam!!!
Aleksandra Stuchlik - awatar Aleksandra Stuchlik
Uwieść grzesznicę Adrienne Basso
Uwieść grzesznicę
Adrienne Basso
Nareszcie skończyłam. 6 tom cyklu "Poślubić wicehrabiego". Dorothea Ellingham, przyjechała na sezon do Londynu, by poszukać męża i zapewnić sobie pozycję towarzyską. Dorothea, nie jest typową głupiutką panienką na wydaniu, kieruje się głównym kryterium - pocałunkiem. Niestety już trzech dżentelmenów, nie przeszło tej próby. Wtem pewnego razu, Dorothea, poznaje na balu markiza Atwood, który by uniknąć swatania ze strony ojca, porywa Dorotheę do tańca. Markiz Atwood, jest typowym mężczyzną, który wkrótce osiągnie trzydziestkę, a więc odpowiedni wiek do małżeństwa. Jego ojciec, poszukuje mu żony która jego zdaniem, będzie w przyszłości idealną księżną. Niestety markiz ma zupełnie inny gust niż jego ojciec. Kiedy więc stwierdza, że dłużej nie zniesie swatów swojego ojca, postanawia poprosić Dorotheę do tańca. Markiz jest podobnego zdania co Dorothea - poszukuje w swoim przyszłym małżeństwie kobiety, która da mu rozkosz, ona zaś mężczyznę, który obudzi w niej pożądanie. Czyżby więc, byli sobie pisani? Tak więc, Carter oświadcza się Dorothei, która zgadza się zostać jego żoną. Niestety jego ojciec nie popiera jego wyboru, czego nie zataja przed synem. Po ślubie Dorothea i Carter jadą na wieś i tam zostają na jakiś czas. Spędzają ze sobą dużo czasu, lepiej się poznają nie tylko na płaszczyźnie psychicznej ale i fizycznej, lecz gdy tylko wracają to wszystko się zmienia - Markiz z powrotem oddaje się swoim rozrywkom a jego żonie na przyjęciach towarzyszy major Roddy, o którym wiadomo, że jest bękartem, a który sądzi, że jego ojciec jest wysoko postawionym arystokratą... Czy Dorothea i Carter, odnajdą w małżeństwie miłość? Czy major odnajdzie swojego biologicznego ojca? Jakie tajemnice skrywa potężny książę? I czy może istnieć małżeństwo bez miłości z samą namiętnością? Odpowiedź znajdziecie w książce. Książka w sam raz jak poszukujecie lekkiego czytadełka. Polecam.
Klaudia Sowa - awatar Klaudia Sowa
oceniła na66 lat temu