Ludzie wewnętrzni

Okładka książki Ludzie wewnętrzni autora Arkadiusz Kremza, 9788360949801
Okładka książki Ludzie wewnętrzni
Arkadiusz Kremza Wydawnictwo: Instytut Mikołowski Seria: Biblioteka Arkadii poezja
45 str. 45 min.
poezja
Biblioteka Arkadii
2009-01-01
2009-01-01
45 min.
978-83-60949-80-1

Kup Ludzie wewnętrzni w ulubionej księgarnii

Oceny książki Ludzie wewnętrzni

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ludzie wewnętrzni

Dużo chaosu, w tym niezrozumiałych zwrotów (gramofomańskie?),ale też rytmicznie, więc czyta się dobrze. Poemat pędzi jak pociąg pośpieszny, gdzie następna kartka to kolejna stacja. Poemat do samego siebie, do wszystkich swoich wcieleń, tak niejednoznacznych. „Hej Ty! Wewnętrzny klaunie”, „Hej Ty! Wewnętrzny gnojku”. Bezkompromisowo, niczym szczera spowiedź, gdzie ten sam człowiek opowiada o swoim życiu, słucha i odpuszcza.

5 użytkowników ma tytuł Ludzie wewnętrzni na półkach głównych
5 użytkowników ma tytuł Ludzie wewnętrzni na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Ludzie wewnętrzni

Okładka książki Martwe punkty. Antologia poezji „Na Dziko” (1994—2003) Wojciech Brzoska, Radosław Kobierski, Arkadiusz Kremza, Wojciech Kuczok, Paweł Lekszycki, Bartłomiej Majzel, Maciej Melecki, Grzegorz Olszański, Dariusz Pawelec, Marta Podgórnik, Paweł Sarna (poeta), Krzysztof Siwczyk
Arkadiusz Kremza
Arkadiusz Kremza
Poeta, ur. 1975 r. w Mikołowie. Autor czterech tomów poezji: BLOKI (Mikołów 1997),HOCKI-KLOCKI (Mikołów 2000),BRANIA (Kraków 2003),PUKANIE ZIEMI (Nowa Ruda 2006) oraz kilku arkuszy poetyckich. Publikował we wszystkich ważnych czasopismach artystyczno - literackich w kraju (m.in. STUDIUM w Krakowie CZAS KULTURY w Poznaniu, OPCJE i FA-ART w Katowicach, KRESY w Lublinie, DWUKROPEK w Warszawie, ARKADII W Mikołowie.). Jego wiersze znalazły się z antologii INNY ŚWIT (Katowice 1994) oraz ANTOLOGII NOWEJ POEZJII POLSKIEJ (Kraków 2000),ANTOLOGII POEZJI NA DZIKO - MARTWE PUNKTY (2004). Autor scenariuszy teatralnych - Środek, Modliszka, Małpa. Współreżyser spektaklu muzycznego do poezji Rafała Wojaczka - NIGDY NIE OTWIERAC OKNA. Laureat wielu konkursów poetyckich. Przez kilka lat współpracował z Teatrem Małym w Tychach, gdzie prowadził działalność dydaktyczną, a także organizacyjną w ramach promocji poszczególnych dziedzin kultury. Pracował w Instytucie Mikołowskim w Mikołowie. Od 2006 roku mieszkał w Torquay w Wielkiej Brytanii.

Cytaty z książki Ludzie wewnętrzni

Dodaj cytat z książki Ludzie wewnętrzni