- historia
- Spy who spent the war in bed
- 2003-01-01
- 2003-01-01
- Kamil Omar Kuraszkiewicz
To się nie mogło zdarzyć. To nielogiczne". Taka myśl pojawia się podczas lektury tej książki. A jednak wszystkie opisane tu wydarzenia zostały starannie zbadane i okazały się autentyczne - ponieważ w czasie wojny logika często nie ma zastosowania. Ponad 140 trudnych do wytłumaczenia incydentów ujawnia zadziwiające wypadki i zbiegi okoliczności, które miały nieraz kluczowe znaczenie dla wyniku działań wojennych.
Tajemnicze wydarzenia, dziwne zbiegi okoliczności, "cudowne" interwencje, szczęśliwe przypadki. Ponad 140 trudnych do wytłumaczenia, lecz autentycznych epizodów II wojny światowej.
Planowane przez Hitlera zabójstwo Franco! Ernest Hemingway tropiący U-Booty! Porwanie przywódców polskiego ruchu oporu! Niezwykła misja syna Stalina! Plan wysadzenia Japonii!
Kup Szpieg który spędził wojnę w łóżku i inne niezwykłe historie z czasów II wojny światowej w ulubionej księgarni
Oceny książki Szpieg który spędził wojnę w łóżku i inne niezwykłe historie z czasów II wojny światowej
48 użytkowników ma tytuł Szpieg który spędził wojnę w łóżku i inne niezwykłe historie z czasów II wojny światowej na półkach głównych- Chcę przeczytać 38
- Historia 3
- 2013 1
- Historia II WŚ 1
- Bardzo chcę mieć 1
- E-book w innym języku 1
- - Opatów 1
Tagi i tematy do książki Szpieg który spędził wojnę w łóżku i inne niezwykłe historie z czasów II wojny światowej
Cytaty z książki Szpieg który spędził wojnę w łóżku i inne niezwykłe historie z czasów II wojny światowej
Dodaj cytat z książki Szpieg który spędził wojnę w łóżku i inne niezwykłe historie z czasów II wojny światowej
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Szpieg który spędził wojnę w łóżku i inne niezwykłe historie z czasów II wojny światowej