Krytyczny słownik mitów i symboli nazizmu

- powieść historyczna
- 2006-01-01
- 2006-01-01
Książka katalońskiej germanistki Rosy Sali Rose była dużym wydarzeniem na hiszpańskim rynku wydawniczym. Autorka dokonuje w swojej pracy nowatorskiej sekcji zwłok nazizmu, sięgając do jego korzeni do ludzkiego umysłu.
Kup Krytyczny słownik mitów i symboli nazizmu w ulubionej księgarni
Oceny książki Krytyczny słownik mitów i symboli nazizmu
94 użytkowników ma tytuł Krytyczny słownik mitów i symboli nazizmu na półkach głównych- Chcę przeczytać 69
- historia 2
- Historia 2
- Niemcy 2
- Poszukuję (głównie e-book n/k) 1
- Oczekujące 1
- Religioznawstwo, mitologia 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Krytyczny słownik mitów i symboli nazizmu
Pozycja zalecana dla wszystkich osób, które interesują m.in. okultystycznymi źródłami nazizmu. Jej treść pozwala lepiej zrozumieć szereg zagadnień oraz symboli związanych z ideologią nazistowską. Jest w zasadzie taka podręczna mini-encyklopedia, do której można się w razie potrzeby odwołać i znaleźć interesujące nas hasło. Zdecydowanie polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo fajny słownik, pozwala się kompleksowo zorientować w tym, jak bardzo wyznaniowym ustrojem był nazizm i znajdzie się też tak kilka bardzo ciekawych a niepowszechnych faktów.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRewelacyjna pozycja, znakomite, nie tendencyjna i bardzo szczegółowe opracowanie tematu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRewelacyjna pozycja, rzucająca nowe światło na ideologie nazizmu. Coś dla miłośników historii, szczególnie współczesnej.