Jak wychować posłusznego beagla

- popularnonaukowa
- 2010-01-01
- 2010-01-01
- 978-83-61194-47-7
Beagle to psy żywiołowe i niezależne. Uchodzą za trudne do ułożenia i sprawiające masę kłopotów, od niszczenia sprzętów po ucieczki podczas spacerów.
Książka pokazuje, jak wychować beagla w zgodzie z jego myśliwską naturą na psa posłusznego, którego towarzystwo jest prawdziwą przyjemnością dla właściciela. Krok po kroku uczy, jak postępować w konkretnych sytuacjach, jak szkolić psa i jak radzić sobie z typowymi problemami wychowawczymi.
Izabela Uchańska jest miłośniczką rasy beagle i czynnym członkiem Związku Kynologicznego w Polsce. Przedstawione metody wychowawcze i rady dotyczące pokonywania problemów, na jakie natrafiają właściciele beagli w codziennym życiu, zostały przez autorkę opracowane w oparciu o własne doświadczenia z psami tej rasy. Gotowe, sprawdzone rozwiązania z pewnością pomogą właścicielom szczeniaków jak i dorosłych już beagli, wychować je na posłuszne psy.
Kup Jak wychować posłusznego beagla w ulubionej księgarni
Oceny książki Jak wychować posłusznego beagla
14 użytkowników ma tytuł Jak wychować posłusznego beagla na półkach głównych- Przeczytane 8
- Psy 2
- 2019 1
- E-book 1
- Druga największa miłość - PSY <3 1
- Legimi 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jak wychować posłusznego beagla
Ciekawa książka, w szczególności dla posiadaczy młodych beagli. Chodź warto przeczytać ją nawet przy posiadaniu starszego psiaka, zawsze coś sobie człowiek przypomni albo uświadomi co robi źle. Podoba mi się bardzo opis usposobienia tej rasy. Widać, że książka jest napisana przez osoby, które świetnie znają łaciatki i są z nimi w bliskiej relacji.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie jestem co prawda właścicielką beagla, tylko innego psa myśliwskiego, ale uznałam, że mogę dowiedzieć się czegoś więcej na temat wychowania szczeniaka o częściowo podobnych cechach. Niestety, książka to po prostu zwykły poradnik dla osób niemających większej wiedzy o wychowaniu psa. Nadaje się świetnie jako pierwsza lektura o tej tematyce, ale jako kolejna pozycja z tego gatunku pozostawia trochę pytań bez odpowiedzi i nie opisuje zbyt szczegółowo, dlaczego dana propozycja działania ma być podjęta tak, a nie inaczej. Właściciel dostaje poradę, że ma zachować się w określony sposób, ale autorka nie wyjaśnia mu, jakie są podstawy takiego zachowania i dlaczego akurat takie działanie jest poprawne. Nie jest to wyczerpujące opracowanie, ale dobrze nadaje się na początek przygody z tematem.
Nie jestem co prawda właścicielką beagla, tylko innego psa myśliwskiego, ale uznałam, że mogę dowiedzieć się czegoś więcej na temat wychowania szczeniaka o częściowo podobnych cechach. Niestety, książka to po prostu zwykły poradnik dla osób niemających większej wiedzy o wychowaniu psa. Nadaje się świetnie jako pierwsza lektura o tej tematyce, ale jako kolejna pozycja z tego...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toIdealna książka dla miłośnika beagla, lub nowego właściciela tak jak ja :) Znalazłam tu wiele cennych porad, które sprawdzają się w naszym (moim i mojego szczeniaka) życiu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGorąco polecam, bo jednak Beagle to nie są łatwe psiaki do ujarzmienia. Mają mocny charakterek i trzeba wiedzieć jak do nich dotrzeć.