Demony Dextera

Okładka książki Demony Dextera autora Jeff Lindsay, 9788324132577
Okładka książki Demony Dextera
Jeff Lindsay Wydawnictwo: Amber Cykl: Dexter (tom 1) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Jan Kraśko

Kup Demony Dextera w ulubionej księgarnii

Oceny książki Demony Dextera

OPINIE i DYSKUSJE o książce Demony Dextera

Trafiłem na tę książkę pewnie jak wiele osób po obejrzeniu podstawowego serialu i kilku spin-off ów. Trochę obawiałem się, że będę czytał to co już obejrzałem na ekranie i nie będzie żadnego zaskoczenia ani dreszczyku emocji.
Cóż... Miła niespodzianka, twórcy serialu wiele pozmieniali i Demony Dextera, można powiedzieć, że stanowią szkielet pierwszego sezonu serialu, ale reszta ciała i narządów (taki żarcik) jest całkowicie inna. Podobało mi się i już zabieram się za kolejne książki o perypetiach Dextera Morgana.

Już od pierwszych słów czułam, że nie będzie to książka która mnie wciągnie – głównie z powodu tego jak została napisana, bo ten styl trochę mnie męczył. Autor starał się monologami wewnętrznymi przedstawić psychikę psychopaty były jednak chwile w których podejrzewałam Dextera nie o psychopatyzm a rozdwojenie jaźni. No i są momenty w których widać wiek tej historii.
* Rozgwar – nie liczyłam ile razy się pojawiał, ale sporo

*...

Nie wciągnęła mnie.

Nie wciągnęła mnie.

3976 użytkowników ma tytuł Demony Dextera na półkach głównych
795 użytkowników ma tytuł Demony Dextera na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Demony Dextera

Jeff Lindsay
Jeff Lindsay
Współczesny amerykański pisarz, znany przede wszystkim z cyklu powieści o Dexterze Morganie – analityku śladów krwi, a zarazem seryjnym zabójcy. Współautorką kilku wcześniejszych książek Lindsaya była jego żona, Hilary Hemingway, bratanica Ernesta Hemingwaya. Pierwsza powieść o Dexterze, Demony Dextera, została opublikowana w 2004 roku i posłużyła za kanwę scenariusza popularnego serialu telewizji Showtime, zatytułowanego Dexter. W latach 2005–2013 ukazały się dalsze tomy serii, m.in. "Delirium Dextera", "Dzieło Dextera", "Cień Dextera" i "Dexter's Final Cut".

Cytaty z książki Demony Dextera