Franklin jest starszym bratem

- opowieści dla młodszych dzieci
- Franklin
- Franklin and Harriet
- 2003-01-01
- 2003-01-01
- 32 min.
- Patrycja Zarawska
Na podstawie postaci stworzonych przez pisarkę Paulette Bourgeois i ilustratorkę Brendę Clark.
Zielony żółw Franklin znany jest dzieciom na całym świecie z serii powszechnie lubianych książeczek oraz popularnych filmów animowanych. Każdy tomik to osobna historia o niezwykle ważnych sprawach z życia przeciętnego kilkulatka. Franklin zostaje starszym bratem i uczy się tej nowej dla siebie roli życiowej, w szpitalu próbuje być dzielnym pacjentem, a w domu dowiaduje się, jak można ukochanej osobie okazać miłość. Postacie wykreowane przez autorki są wzorcem nie tylko dla dzieci, lecz także dla rodziców, a ich przeżycia pozwalają odnaleźć się w niełatwych sytuacjach życiowych. Franklin zostaje starszym bratem i stara się dobrze sprawdzić w tej nowej dla siebie roli. Siostrzyczka wymaga wiele uwagi ze strony rodziców, ale również ze strony samego braciszka. Żółwik sumiennie wypełnia obowiązki starszego brata, ale chciałby mieć czas na zabawę z kolegami.
Tekst: Paulette Bourgeois
Ilustracje: Brenda Clark
Kup Franklin jest starszym bratem w ulubionej księgarni
Oceny książki Franklin jest starszym bratem
223 użytkowników ma tytuł Franklin jest starszym bratem na półkach głównych- Przeczytane 202
- Dzieciństwo 6
- Z biblioteki 5
- Dla dzieci 4
- 2025 3
- Biblioteka 3
- Dla najmłodszych 3
- Przed 2012 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Franklin jest starszym bratem
Jak zapewne widać, jednak głównemu bohaterowi czasem przydawała się w praktyce zdolność sznurowania butów.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFantastyczna seria, bardzo przyjemnie czyta się ją na głos, w każdym tomie poruszone ciekawe problemy ze świata dzieci. Duża czcionka zachęca dzieci do samodzielnego stawiania pierwszych kroków w czytaniu, śledzenia tekstu. Piękne ilustracje i świetna cena. Zdecydowanie polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tosuper ;)
super ;)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam całą serię książeczek o sympatycznym żółwiu Franklinie. Poruszają ważne dla dzieci tematy, bawią, uczą i pomagają znaleźć odpowiedzi na nurtujące pytania. Każda historyjka ubarwiona jest pięknymi ilustracjami.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążki z serii o Franklinie znajdują się na złotej liście książek dla najmłodszych dzieci.
Ułatwiają one rozmowę z dzieckiem na poruszony temat.
Mimo, że książka powiela pewne stereotypy to myślę, że jest warta przeczytania dzieciom.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążkę dobrze się czyta a zawarte ilustracje dobrze odzwierciedlają uczucia bohaterów.
Ułatwiają one rozmowę z dzieckiem na poruszony temat.
Franklin rządzi! Czytamy go do znudzenia (mamy i taty ;)) i w każdej sytuacji :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to:)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tofranklin to ulubieniec mojej mlotrzej siostry nigdy się z nim nierostaje.Bardzo lubi słuchać o jego przygodach wzlaszcza gdy trzeba się kłaść spać.Franklin uczy ję jak dbać o pokuj,opiekować się zwierzętami czy jak być dobrym bratem ,siostrę.Tę księżke (jak i calę serie o franklinie) polecamy wszystkim dzieciom lubięcym dobre zabawe i tym ciekawskim swiata terz
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzez tę książkę można wytłumaczyć dziecku, że młodsze rodzeństwo potrzebuje stałej uwagi.